Veckomeny vecka 37

Laga mat, vad är det? Jag har kommit på att jag ska laga ett lass med mat varje vecka för att minimera kostnaderna och matlagandet i det lilla usla köket. Inte kul, men nödvändigt. Så kan jag äta med vännerna på tisdagar, studiekamraterna på onsdagar och då och då förhoppningsvis unna mig ett riktigt schysst restaurangbesök. Hemma hos familjen kanske jag kan passa på att laga ugnsmat, eller ännu hellre baka någon godsak eller hos någon av vännerna.

På spelstisdagen blev det gemensam middag som vanligt. Jag valde raggmunkar med fläsk och lingon. Jag har hört att de bästa raggmunkarna serveras på Svejk och skulle testat dem i torsdags, men studierna krävde min tid. Förresten, de serverar äppelstrudel också… Efter middagen blev det spel och i vanlig ordning duktigt med rosévin och ett par lakritspipor. Jag tror att alla nu tycker om rosévin så vi säkrade med 2 BiBs bilket inte behövdes.

Dagen efter blev det inget besök på kårpuben eftersom det verkligen var dagen efter…och tidig föreläsning dagen därpå.. Däremot åt vi en god lunch tillsammans på Restaurang Manduul och pratade om grupparbetet i Webbdesign. Jag valde koreanskt. Det hette bibimpab och var med entrécôte som serverades på en tallrik med alla olika delrätter separerade toppat med ett stekt ägg. Där var bland annat små syrliga knapriga stavar av zucchini, grönsaker, ris, sås, kött och några krispiga vad de nu heter. Alltihop skulle man sedan blanda ihop själv på tallriken som någon typ av pyttipanna, men jag föredrog att äta och plocka ur de olika små högarna. Det vill jag äta igen!!

Lunch har annars bestått av rester och den röda curryn var underbart god, smörgåsar på kårfiket eller bran flakes med mjölk. Jag som inte ens åt flingor förut…och oj vad söta de är. Var ska det här ta vägen… Men här utan ugn kan jag inte göra granola..

I helgen blev det en god middag på Restaurang J och därefter förlängdes sommarkänslan med ett par Sangrias på Tabac och senare tapas i form av friterad tapas med aioli & någon röd god röra. Toppen..!

Middagar
Biff med röd curry, basmatiris
Raggmunkar med lingon, Husman Pytt i Panna Kista foodcourt
Lilla menyn, McDonalds
Bran flakes med mjölk
Varm sallad på röda linser, majs, smält cheddar & snackpaprika
Caesarsallad med halstrad gravad lax, Restaurang J
Spagetti med tomatig tonfisksås

Lunch att nämna
Bibimpab med entrécôte, Restaurang Manduul

Biff med röd currySpaghetti med tomatig tonfisksås

Etiketter: , , , , , , .

Annons

3 svar

  1. Har inte testat Manduuls bibimbab, men måste slå ett slag för två fantastiska koreanska ställen i Vasastan. Lunch: Koreana, där man får en stooor skål för 79 bananas. Eller vill man lyxa till det så Arirang längre ner på Döbelnsgatan (är det väl?) Mkt prisvärt!

  2. Åh, tack för tipsen Elsa..! Prisvärt också – ännu bättre!

    Ha en bra dag!

  3. Raggmunk med fläsk är riktigt gott. Vardagslyx.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: