Veckomeny vecka 40

Ur matakuten: ”Är man över sextio tycker jag att man ska få säga ifrån lite..” Vafalls.  Bara för att hon är whipped ska inte barnen behöva äta dålig mat. För visst serverades det skitmat igen. Vad de tror de att de håller på med? Allvarligt, kan de äta eländet själva? Det är ändå deras jobb – deras professionalitet.

Veckan öppnades med en förskräcklig pasta. Jag blev dock mätt. Inget mer. Däremot hade vi mumsat god pizza till lunch, godare än vanligt till och med. Tonfisk och lök samt ett par citronklyftor och pressa över. Synd att jag inte kan göra pizza hemma. Då skulle jag göra en pizza med tonfisk, räkor, musslor, stenbitsrom, lök och servera med citron.. Mmm…sådan hade de vid Sätra Torg förr, men jag har inte sett det någon annanstans.

Speltisdag med deltagarrekord på tolv. Stimmigt och jättekul, mycket vin och dålig fokus på pokern. Men kul som sagt. Tänk att vi fick plats i en etta eller ja en en och en halva. Vill man vara generös så är det en tvåa. Allt är större än min lya i alla fall. Färska fina lakritspipor fanns. Mums! Avslutade hemma med rester av den förskräckliga pastan som inte blev bättre efter e tur i mikron. Men blev mätt igen.  Inget mer.

På onsdagen blev det en gemensam lunch på en lunchrestaurang i närheten med mina nya gruppkamrater och ännu en gammal kurskamrat. Hamburgertallrik på Kenths. Tänk att jag trodde att jag kunde äta två hamburgare. Hur tänkte jag då? Proppmätt efter lunchen så blev det ingen middag på kårpuben utan bara rödvin. Maten de bjöd på var inte heller särskilt upphetsande; pasta med skinksås. Men väl hemma var jag på svältgränsen…för att dagen efter bara äta en tonfiskmacka till lunch. Jag kommer bestämt ihåg att jag skulle sluta äta smörgåsar till lunch.. Kan tydligen inte göra något rätt.

I helgen blev det kryssning med familjen på Cinderella och en härlig middag på restraurang Food Garden ombord. De hade bytt meny sedan sist och var i alla fall tre som var sugna på de confiterade anklåren som jag åt sist till huvudrätt. Maten var underbart god även denna gång och tid med familjen är alltid mysigt. Konstigt att det inte blir oftare…

Middagar
Spaghetti med crabfish & citron
Mexburgare, Spanjoren,  Kista foodcourt
Inget
Spaghetti med äggula, svartpeppar & parmesan
Spaghetti med äggula, svartpeppar & parmesan
Middag på Foodgarden
Bran flakes med mjölk

Lunch att nämna
Pizza al Tonno med citronklyftor, Kista
Hamburgertallrik, Kenths, Kista
Räksallad, Nöjescaféet, Cinderella

HummersoppaRosastekt vildandbröst med krämig polenta smaksatt med Karljohanssvap serverad med ankleversåsDessertamaronePommes frites

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: