Food Garden

Food Garden – fin mat igen ombord på Viking Lines färja Cinderella.

Ombord på färjan finns flera restauranger; Viking Buffet, Skärgårdskrogen, Tapas och Grill och à la carte restaurangen Food Garden. Sist vi åkte åt vi på Food Garden och det var så bra att när vi nu åkte igen var det ett självklart val. Den här gången åkte nästan hela familjen, vilket var urmysigt.

De hade bytt meny sedan sist, så tyvärr fanns inte de underbara confiterade anklåren kvar på menyn, som båda systrarna L var sugna på efter att smaka dem från min tallrik sist. Det fanns en annan confiterad rätt, confiterad hälleflundra med knaperstekt sidfläsk, jordärtskockspuré och rödvinssås, som lätt underbart god. Men jag är så svag för and/anka och kan nästan aldrig motstå det på en meny, även om jag den här gången lyckades motstå anklevermousse som fanns i en av förrätterna. Men hummersoppa slår det mesta..!

Nu var vi iväg igen. Men på grund av oväder tog det nästan 2-3 timmar innan vi lämnande hamnen så vi åt i princip i Stockholm. Vi började med att äta middag på Food Garden.

MENY

Förrätter
Toast skagen toppad med löjröm serverad på smörstekt Åländskt svartbröd
Tre tapas; anklevermousse i galiamelon med pinjenöt, cecina med kronärtskocka samt Manchego ost med fikon och sardeller
Hummersoppa med grillad pilgrimsmussla  toppad med sillkaviar

***

Varmrätter
Lättrökt röding med fänkålsrisotto, kräftsås och basilikacoullis
Viking Cinderellas helstekta sjötunga med limefrästa champinjoner och Gotländsk tryffelhollandaise
Helstekt fläskfilé med chipotlesmaksatt bearnaisesås och kräftstjärtar

Traditionell pepparstek serverad med pommes frites
Helstekt oxfilé med schezuanpepparsky, persilje- aiolisås och råstekt rotsakspytt
Food Garden hamburgertallrik
Rosastekt vildandbröst med krämig polenta smaksatt med Karljohanssvamp serverad med ankleversås

***

Efterrätter
Viking Cinderellas dessertbord

***

Hummersoppan var hur god som helst, men aningen salt. Inte för salt, men saltare än vad jag hade valt om jag lagade den. Plus för pilgrimsmussla även om brorsan inte var särskilt imponerad. Kul att minstingen också valde hummersoppa vilket han nog inte gör igen dock. Älskar hummersoppa och till nyår har vi gjort den här hummersoppan. Jag hade kunnat äta två portioner..!

Toast skagen går väl knappast att misslyckas med, en klassiker som de flesta gillar och den här gången serverat på ett svartbröd istället för på mandelpotatisvåffla som sist. Jag fick smaka lite på anklevermoussen som ingick i tre tapas och den var så god som jag minns den. I den ingick också cecina som är ett saltat torkat kött i tunna skivor, förmodligen lufttorkat och inte så långt ifrån Bresaola.  Hade nästan velat ha två förrätter.. På menyn fanns också Lax escabeche och jag undrar vad det är… Karljohancappucino ska jag komma ihåg att försöka göra själv, och den serverads till lufttorkat ankbröst.

Till huvudrätt valde jag vildandbröst med polenta smaksatt med Karljohanssvamp som serverades med ankleversås. Köttet var inte så mört som det borde varit men med god smak. Polentan däremot var fantastisk..och resten mycket gott! Jag har polentagryn hemma och allt – men det blir inte av. Jag har inte ätit polenta sedan jag var i Grythyttan för flera år sedan.  Jag hade glömt hur gott det var.. Jag var bra sugen på att välja confiterad hälleflundra och hade det inte varit för att det fanns and på menyn hade jag tagit hälleflundran.

Fast nästan alla rätter verkar goda och ser mumsiga ut. Det verkar som vi har varierad smak i familjen då alla valde olika huvudrätter.

Till maten tog vi en en flaska Amarone, Amarone Le Marche från 2005, som var ljuvlig och husets syrah från Sydafrika, The Winemaster’s Selection Shiraz, Nederburg som även den är riktigt bra.

Efterrätt blev dessertbordet där det finns alla möjliga efterrätter i miniatyrer. Samma sorter som förra gången. Det finns verkligen något för alla..! Jag lyckades få i mig i alla fall fyra créme brûlée, den goda rabarbersoppan med italiensk maräng, citronmarchmallow, lime- eller citroncheesecake, mörk chokladpralin och chokladfudge. Det fanns lite plats för ostar och deras brie var krämig och ovanligt nog riktigt smakrik, mer som Camembert.

Toast skagenTre tapasHummersoppaLättrökt röding med fänkålsrisotto, kräftsås och basilikacoullisHelstekt fläskfilé med chipotlesmaksatt bearnaisesås och kräftstjärtarTraditionell pepparstek serverad med pommes fritesHelstekt oxfilé med schezuanpepparsky, persilje- aiolisås och råstekt rotsakspyttRosastekt vildandbröst med krämig polenta smaksatt med Karljohanssvap serverad med ankleversåsDessert

Efter middagen blev det taxfree för att ladda hytten med Coca Cola och ostar som vi kunde mumsa på innan vi la oss.  Därefter gick vi nästan vilse i brorsans & familjens lyxhytt. Den var större än min studentlya..! I baren blev det senare drinkar. Eller nja, de är så dåliga på drinkar att det är förjävligt. De blir för starka då de serveras i för små glas med för lite is. Det är lika bra att välja något starkt som man gillar. För mig blev det först en Irish Coffe efter maten, för den kan de väl ändå inte misslyckas med och därefter Sambuca. L tog in en laddning hot shots som var som godis och hon kollade noga hur de gjordes så att vi kan få de rackarna skiktade nästa gång. Brorsan slutade kvällen som skotte…

Dagen efter blev det frukostbuffé och trots att jag var hungrig var jag mest sugen på de små minimunkarna så det andra tryckte jag bara i mig för att kunna lägga beslag på munkarna.. Kan bli väl sött att bara äta munkar till frukost. Lite sjögång var det också vilket inte riktigt stimulerar aptiten. Sen lunch blev en räksallad som var hur god som helst. Brukar inte äta räksallad..men oj den här var fräsch och god.

Underbart att vara med familjen..! Alltid roligt och mysigt!

Andra inlägg om restaurangbesök: Restaurangbesök.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

3 svar

  1. […] Food Garden […]

  2. […] alltihop. Förra helgen var jag med familjen på Cinderellakryssningen och till middag i den goda restaurangen Food Garden åt jag and med polenta och Karljohan. Det var sagolikt gott. Så nu är det dags att laga det […]

  3. […] alltihop. Förra helgen var jag med familjen på Cinderellakryssningen och till middag i den goda restaurangen Food Garden åt jag and med polenta och Karljohan. Det var sagolikt gott. Så nu är det dags att laga det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: