Veckomeny vecka 41

Äh, jag har inte varit på humör för att laga middag i veckan. Visade i måndags att jag inte har någon som helst förmåga att göra mer än en sak samtidigt. Kan inte ens komma på vad helvetesförmågan heter. I alla fall misslyckades jag brutalt med maten… Ehum, men jag kan faktiskt laga mat – men har nu gett ett annat förstaintryck. Blir nog till att fortsätta laga middag åt mig själv…livet ut.. Drack drinkar innan på ett mysigt ställe på söder, Vampire Lounge. Fanns flera sorters Bloody Mary där..! Men det blev ändå en Mojito. en jättetrevlig kväll helt enekelt.

Speltisdag igen. Medan vi satt och mumsade i godan ro rånades Systembolaget inom synhåll. En av killarna ringde och berättade att tunnelbanestationen var avstängd och blev hämtad med bil. När några andra skulle handla rosévinet fick de reda på att Systembolaget blivit rånat. Höll på att sluta i kris, men några kunde hämta upp vinet vid Bromma istället. Väl på plats för att spela blev vi utsatta för ett minnestest. Mitt minne var inte så kasst ändå – tvärtom. Bra! Sedan blev det rosévin och spel som vanligt.

Fortsatte med att enbart laga enkla pastarätter i veckan, för att i onsdags bara äta chips nersköljt med rosévin fast dock i sällskap. Fast chips passar väldigt bra när man är lite ur humör eller rättare sagt tokdepp. Mycket rosévin blev det. I torsdags skulle jag ätit mysmiddag borta, men ah det blev inte så. Den som gapar efter mycket mister oftast hela stycket eller något i den stilen beskriver kvällen riktigt bra. Istället blev det en sen snabbmiddag hemma, när jag kom hem. Men för tusan vad gott det är med spaghetti med fräst romansallad. En ny favorit! I fredags blev det god hämtmat, kycklingwok, en hel del rosévin och utgång på Garbo med goda Mojitos som kanske var aningen starka för mig. Eller helt enkelt för många, bara. Åt resterna av spaghettin med vitlöksfräst romansallad till sen frukost och ja det säger typ allt. Mikrat dessutom.

Åt en god lunch på det kinesiska stället i Kista foodcourt i veckan. Bra att man kan ta tre små rätter som man väljer utav 8 möjliga. Gott var det också!

I helgen ägde chokladfestivalen rum på Nordiska museet. Förra året var jag där och det var hur bra som helst. Det bästa från chokladfestivalen var de supergoda chokladpralinerna från Amedei. I år blev det inget besök. Ännu värre känns det nu när jag läste att Daniel Roos skulle vara där. Han är så grym på desserter. Rena dessertporren. I entrén i år fanns också fyra brudklänningar i choklad.. Wow – de skulle jag velat se…och sedan äta upp..

Härom veckan fick jag kommentarer på bloggen av en, Christoffer,  som visade sig ha en matblogg, Christoffers mat,  med helt underbara inlägg;  delikata helgmenyer samt inlägg om sina restaurangbesök med bilder och allt. Jag älskar att läsa om restaurangbesök på riktigt bra restauranger och se bilderna..!! Till fredagarna finns där en helgmeny medan Roos står för desserten. Hur bra som helst..!

Middagar
Tagliatelle med kycklingfile, champinjoner, soltorkade tomater & crème fraîche
Mexburgare, Spanjoren,  Kista foodcourt
Chips(!)
Spaghetti med vitlöksfräst romansallad
Wok med kyckling, cashewnötter, blomkål mfl. grönsaker, ris
Spagetti med tomatig tonfisksås
Spaghetti med olivolja & svartpeppar

Lunch
3 olika rätter, Wok kitchen, Kista foodcourt

Spaghetti med vitlöksfräst romansalladSpaghetti med tomatig tonfisksås

Etiketter: , , , , , , .

Annons

2 svar

  1. Det där gröna såg ju lite skumt ut :O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: