Spaghetti med vitlöksfräst romansallad

Spaghetti med vitlöksfräst romansallad  – spaghetti med en smakrik grön romansallad som fräst i vitlökssmakande smör & olivolja och vänds runt i parmesan.

Mitt kylskåp är minimalt, grönsakerna och annat får pressas in. Vill man som jag ha lite olika grönsaker blir det alltid kvar något och ja varför inte prova något nytt med dem. I somras läste jag på Veganmatpepp om grillad romansallad och nu tänkte jag att nog tusan fungerar det med att fräsa salladen också. Vitlök gör det mesta godare och det blev faktiskt riktigt gott. Vitlöken fräses i smör och olivolja och lyfts ur mot slutet innan salladen vänds ner och ger den en mildare smak.  Fint dessutom med de gröna strimmorna i spaghettin. Men, visst mer av lunch eller mellanrätt än en hel middag. Äh, förresten – för mig är det en hel middag.

Enkelt, billigt, snabbt & gott med få ingredienser. Vegetariskt gott alternativ. Funkar säkert utmärkt att byta ut romansalladen mot frisésallad,  ekbladssallad eler lollo rosso  som också har en angenäm bitter smak. Krispsallad skulle nog också funka och just för att fräsningen är så snabb kanske lite av krispet ändå stannar kvar… Eller en blandsallad…

1 portionSpaghetti med vitlöksfräst romansallad

Ingredienser
1 msk smör
1 msk olivolja
2 stora vitlöksklyftor, skalade och lätt krossade
4-5 dl romansallad, strimlad
0,5 dl parmesan, finriven
havssalt & svartpeppar

spaghetti

Beskrivning
Koka spaghettin i ordentligt saltat vatten

Hetta upp en liten stekpanna med smör och olivolja. När fettet är smält och varmt sänks värmen och vitlöksbitarna som är lätt krossade läggs i. Rör hela tiden så att vitlöken inte bränns, då den kan ge en bitter ton. Ta ur vitlöksbitarna.

Lägg i den strimlade romansalladen, salta lite, fräs och rör om i cirka 30 sekunder. Häll av spaghettin och rör ner den snabbt i stekpannan. Ta av värmen, rör ner parmesan, strö över havssalt, dra ett par drag på pepparkvarnen, blanda runt. Servera genast! Bäst funkar det att lägga upp med hjälp av en stekpincett.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

9 svar

 1. Hej vilken super blogg!

  Ligger som favorit nu!

  MVH

  Christoffersmat.blogspot.com

 2. Tack Christoffer..!! Vad roligt att höra!

  Oj, vilken god mat du har på din blogg och härliga matinlägg. Potatis confit låter mums. Dubbel lycka då jag nu fick en ny matblogg att följa. Tack!

  //Jessika

 3. […] Spaghetti med vitlöksfräst romansallad […]

 4. […] soltorkade tomater & crème fraîche Mexburgare, Spanjoren,  Kista foodcourt Chips(!) Spaghetti med vitlöksfräst romansallad Wok med kyckling, cashewnötter, blomkål mfl. grönsaker, ris Spagetti med tomatig tonfisksås […]

 5. […] vitlökstoast Mexburgare, Spanjoren,  Kista foodcourt Tomatig vitlökssoppa med pocherade ägg Spaghetti med vitlöksfräst romansallad Spaghetti med kall tonfisksås Kavring med tonfiskröra Syrliga fläskfärsfrikadeller med […]

 6. […] mumsigt med varm sallad: spaghetti med vitlöksfräst romansallad eller att lägga ner strimlad sallad i Tom Yam Goong – räksoppa eller i matig grönsakssoppa […]

 7. […] med varm sallad: polenta med rödvinsreduktion, blandsvamp & fräst romansallad, spaghetti med vitlöksfräst romansallad, varm sallad med mozzarella eller att lägga ner strimlad sallad i Tom Yam Goong – […]

 8. […] sallad såväl romansallad, som isbergssallad och lollo rosso. Jag äter den gärna till polenta, i spaghetti och i risotto. Så varför inte blanda i den i en vetotto ockå. Blev mums filibabba så […]

 9. […] men oftast blir det isbergssallad. Romansallad och rosso är nog favoriterna. Det har blivit spaghetti med vitlöksfräst romansallad, vetotto med vitlöksfräst romansallad, polenta med rödvinsreduktion, blandsvamp & […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: