Veckomeny vecka 38

I måndags fick jag hjälp att sätta upp stringhyllorna, så nu kunde jag äntligen få upp alla kokböcker och ett par mattidningar. Jag lagade billig studentmat; spaghetti med en tomatig tonfisksås eller nja kanske mer än tjock tomatsås med lite tonfisk… I alla fall genom att den puttrar på spisen runt en timme blir smakerna koncentrerade och rätten otroligt god i all sin enkelhet. I mitt nya liv blir det en del genvägar och efter en italiensk middagsrätt fortsatte vi med varsin italiensk dessert i miniglas som köptes färdig från Matric. Nytt för mig, men goda var de! Jag har tittat på dem i affären ett par gånger och de är så söta… Den ena hette Cremcaffé och var en mousse med kaffebönor med viss spritig smak. Cremecaffen var i 3 lager med ett tunt mörkbrunt lager i botten av mockakräm, choklad mousse i mitten och överst någon vit mousse som var grädde med vanilj garnerad med små mörka chokladdroppar. Den andra hette Cioccoppistacchio och var med pistagesmak och också den i 3 lager med chokladmousse, ett skikt pistagekräm och garnerad med små mörka chokladdroppar.

Det finns ytterligare två varianter; Limoncello och Tiramisú.

På spelstisdagen blev det gemensam middag som vanligt. Jag åt Biff fajitas vilket var gott. Sedan blev det poker och Chicago i Solna med rosévin. Dagen efter blev det överkokta pastaskruvar med köttfärssås på kårpuben. Med hjälp av en rejäl klick ketchup i kombination med att jag inte ätit på hela dagen gick det att äta. Det vegetariska alternativet med quornfärs såg godare ut. Det hela sköljdes ner med rödvin och kvällen fortsatte med rödvin, Uno, popcorn och snack. Fick höra talas om en restaurang som serverar ett djur i taget, för närvarande spädgris och från 28/9 älg. Det är Leijontornets bakficka Djuret. Det lät jätteintressant! Dit vill jag gå. Nu serveras friterade grissvålar med majonnäs eller helstekt unggrisrygg med bräserad spetskål och tryffelpotatis? Mums!

Dagen efter var ingen lek; sliten, trött, törstig och hungrig. Hann hem på lunchen och slänga ihop en snabb pastalunch som blev riktigt god. Jag smälte två rejäla klickar smör och däri lade jag ner kvartade champinjoner och ett par skivade vitlöksklyftor, saltade & pepprade. När spaghettin var klar och avrunnen rörde jag i den bland fräset och rörde ner lite riven parmesan jag hade kvar i kylen. Enkelt & smaskigt! Dock osade det vitlök i hela lyan i timmar efteråt!!

Full rulle hela veckan. På torsdagen kom Lena och hälsade på första gången sedan jag kommit i ordning. Vi var och handlade på Kistagrossen och den är delvis fantastisk. Jag hittade fisksås och currypastor som var härligt billiga och goda visade det sig sedan i den röda curryn. Där fanns också röda tomater, som var röda. Bara en sån sak. Små läckra zucchini, miniaubergine och den där konstiga gröna knottriga grönsaksfrukten… Den ser för kul ut och jag undrar vad den smakar. Efter googlande verkar det som att det är en besk pumpa. Men vad använder man den till?? Vi köpte också med oss ett stort platt bröd som såg helt underbart ut och ja, det var det också. Det heter tydligen Pide och är turkiskt. Nytt favoritbröd som funkade fint att bryta loss en bit av, dela, smöra och fylla med ett par skivor cheddar till frukosten. Till efterrätt blev det baklava som fanns i ett gäng varianter.

Tyvärr blev det ingen italiensk middag i fredags..

Middagar
Spagetti med tomatig tonfisksås
Biff fajitas, Spanjoren,  Kista foodcourt
Pastaskruvar med köttfärssås, Foo Bar
Fläsk i röd curry med champinjoner, zucchini & broccoli, basmatiris
Fläsk i röd curry med champinjoner, zucchini, broccoli & miniaubergine, basmatiris
Fläsk i röd curry med champinjoner, zucchini & strimlad romansallad, basmatiris
Spaghetti med vitlöksfräst romansallad

Lunch att nämna
Spaghetti med smörfrästa champinjoner & vitlöksskivor med parmesan

Efterrätter
Cremecaffé/Cioccopistacchio
Baklava

Spaghetti med tomatig tonfisksåsSpaghetti med smörfrästa champinjoner & vitlöksskivor med parmesanspaghetti med vitlöksfräst romansalladfläsk i röd curry2

Det visade sig vara riktigt gott att lägga i lite strimlad romansallad i den röda curryn mot slutet. Så pass gott var det att jag beslöt att fräsa den i vitlökssmörig olja och röra runt i nykokt spaghetti med någon näve riven parmesan. Mums!

Förresten länkade Aftonbladet till en artikel på AlltOmStockholm idag, just om Leijontornets nya bakficka Djuret. Läs!

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: