Veckomeny vecka 44

Började veckan genom att vara ynklig och febrig…med ett nästan tomt kylskåp. Gjorde en sorts kalops på rester och en bit fint kött från frysen som jag smaksatte med det sista av den något torkade pepparroten..som i och för sig var fin inuti. Gott blev det inte, men jag blev mätt. Helst hade jag velat gjort pumpasoppa med chorizo, kanske kokat ett par olika marmelader, bland annat med pumpa. Vad gör man inte för att slippa tentaplugga ibland.. På tisdagen kom straffet för att tentapluggandet varit på för låg nivå då jag inom en timme var ute från tentasalen lagom till att äta den gemensamma middagen för att sedan spela och dricka rosé… Trots en stor portion kyckling med cashewnötter med mer bambuskott än cashew var jag vrålhungrig när jag kom hem… Mikrade en portion korv Stroganoff från frysen…och blev osams med mikron. Hur i helvete kan tallriken vara brännhet när det i tallriken inte ens är ljummet. jag fattar inte hur mikrohelvetet funkar… Men så är det första gången jag har mikro… Shit, mikromat är inte min grej. Inte för att jag äter hälsosamt längre. Jag borde verkligen försöka trycka i mig en apelsin i veckan i alla fall…

Tror tisdagen var ganska lugn, men kunde knappt sova ändå och tror fan att föreläsningstiderna var ändrade och jag missade en sovmorgon…och lunchen.. Trots att det var onsdag åt jag faktiskt middag för en gångs skull. Då kårpuben var typ full åt vi på O’Learys och sedan försökte vi klämma oss in på puben.. Men äh – det var för stökigt, vinet var slut igen och Smirnoff Ice är var ingen bra ersättning.. Det blev glass i Gallerian senare istället… Apropå maten på O’Learys… Jag tog en BLT och den var väl okej, men nja…dels svåräten eftersom brödet var en baguette och ja sen vill jag inte ha det i en baguette helt enkelt. Stort minus också för att O’Learys menyer på deras webbplats inte är uppdaterade. Dåligt!

I torsdags blev det lunchdejt i Kista foodcourt. Jag åt för första gången på Pong – Asian Tapas. Jag har tidigare blivit rekommenderad kycklingen där(Malaysian Chicken), men den var inte klar… Jag tog Ginger Beef – wokad entrécôte med grönsaker, Vegetariska vårrullar och Fire Goong – chilistekta tigerräkor i stark sås. Räkorna var hur goda som helst. Nästa gång tror jag att jag väljer bara en rätt och då självklart de där räkorna.

Var sjuk hela helgen men gav mig ändå på att laga en ny variant på pumpasoppa, men hade ingen matlust. Det var godare att hyvla pumpan, fräsa den i vitlök och citronskal och servera med tagliatelle och riven parmesan.

Ett nytt nummer av Gourmet kom i veckan. Minns mest snigelgröt, som tydligen är The Fat Ducks paradrätt. Jag blev lite chockad minst sagt. Sniglar i vitlök gillar jag ju och kommer i håg att jag åt det ett par gånger för evigheter sedan på rockklubben Ritz. Efter en del googlande hittade jag ett receptBBC Food och det visade sig att själva gröten inte inte innehåller några sniglar såvitt jag förstår utan de serveras ovanpå.. I numret fanns Osso Buco och jag blev så himla sugen…eller ångad gädda… För övrigt var numret tunt på recept. Beskviken!

Middagar
Kalops, kokt potatis
Kyckling med bambuskottstärningar & cashew, Chopstick, Kista foodcourt
BLT med pommes frites, O’Learys,  Kista
Quesadillas med ost, bacon & dijonsenap
Knäckebrödmackor med leverpastej
Pumpasoppa med chorizo
Tagliatelle med vitlöksfrästa pumpaband

Lunch att nämna
Gyrostallrik, Grekiskt Kök, Kista foodcourt
3 små rätter, Pong – Asian tapas, Kista foodcourt

Såg ett minireportage om restaurang Djuret dit jag vill gå och äta. Fast det får vänta ett par månader tills studierna är klara. Jag har också konstaterat att jag äter för lite fisk, men fisk är dyrt! Strömming borde jag dock har råd med och ska nog prova strömmingsburgare, men betydligt mer lockande låter halstrad röding med pepparrotssmörsås och potatis- & jordärtskockspuré.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: