Veckomeny vecka 46

Äntligen ett nytt nummer av min favorit bland mattidningar Mat & Vänner. Som jag har väntat.

På bättringsvägen efter förkylning med hög feber för att istället få göra ett akut tandläkarbesök. Efter den provisoriska lagningen var rådet att inte tugga på den sidan och överhuvudtaget vara försiktig. Jag blev omedelbart sugen på skorpor! Rester av blomkålsrisotton fanns kvar då jag hade lagat ett lass igen för att slippa laga mat ofta när jag var matt. Mmm vad gott det var med brynt smör på…

Matt, tandont och en hel del studier gjorde att det inte blev någon speltisdag för min del. Hade redan funderat på vad jag skulle kunna äta och tugga i Kista foodcourt utan att komma på något. Det blev blomkålsrisotto igen till Halv åtta hos mig och jag blev sugen på den fina fruktiga pavlovan med bara ett tunt lager grädde som lagades.

Onsdagens Halv åtta hos mig var ovanligt bra. Maten verkade otroligt god och vällagad. Till förrätt avokadopaj med kräftstjärtar, gräslök och en touch av het chili, som varmrätt parmainlindad kycklingfilé med örter, ost & soltorkade tomater och slutligen en vacker dessert bestående av Sannes schweizernötkaka som serverades med hemmagjord hallon- och citrusgräddglass, toppad med kanderade rosenblad. Genomgående var alla rätter vackert upplagda, garnerade med blommor och med ovanligt positiva kommentarer från gästerna. Avokadopajen beskrevs som krispigt skal med het len avokadokräm i… Åh, jag älskar avocado!

Åt lunch i Kista foodcourt med gruppen. Det blev tre små rätter från Asian Tapas. Återigen tigerräkorna i med lite sås av panangcurry(Fire goong). De är så goda och jag undrar vad det är i såsen för de här skulle jag vilja göra själv hemma. Sedan provade jag Malaysian chicken som var wokad kyckling med grönsaker & chiliolja samt en tredje rätt med wokade skaldjur såsom räkor och bläckfisk med grönsaker. Därefter en rundtur på Kistagrossen och tillbaka till studierna. Fortsatt tandont, sen den provisoriska lagningen lossnat, utekväll ställdes in och till middag blev det nyponsoppa igen. Nytt nummer av ELLE Mat & Vin

Akut tandläkarbesök och som tur var hade jag inte ätit, vilket senare visade sig irrelevant. Fredagskvällen tillbringades i goda vänners lag med hämtmat från Sundbybergs foodcourt, tv och sällskapsspel med en hel del Coca cola, godis & chips samt ett glas underbar Päronkonjak. Jag valde thai vilket blev kyckling i panangcurry, kokosmjölk med bambuskott och paprika. Gott & mycket mat, men inte starkt alls. Vill ha det hetare. De andra valde wok och Yakiniku. I Sundbybergs foodcourt finns det thai, wok, japanskt, pizza, pasta, kebab, hamburgare, kolgrill, sallader och en McDonalds.

En ordentlig sovmorgon, en del surfande och sen såg jag reprisen på Gordons Cockalong som annars sänds på söndagar. Där lagades en sötsur räksoppa, inte helt olik Tom Yam Goong som jag brukade göra, fast enklare. Tål definitivt att testas. Sedan blev det biffwok med äggnudlar & en god sås på det samt heta bananer. På TV8 Play kan man också avsnitten se efteråt. Kul att Germaine Greer var med i första avsnittet! Till middag blev det en enkel pastarätt, spaghetti med gräddig spenatsås, som inte var riktigt det jag var sugen på…och citronpastan dagen efter var mycket godare och en av mina favoriter.

Middagar
Blomkålsrisotto med smörbrunne & baconfras
Blomkålsrisotto med smörbrunne & baconfras
Nyponsoppa med lite ovispad vispgrädde
Nyponsoppa
Gaeng phanaeng gai,  Sundbyberg foodcourt
Spaghetti med gräddig spenatsås
Spaghetti al Limone

Lunch att nämna
3 små rätter, Pong – Asian tapas, Kista foodcourt

Blomkålsrisotto med smörbrunne & baconfrasSpaghetti al limone

Etiketter: , , , , , , .

Annons

2 svar

  1. Tack för bra tips och inspiration i bloggen.
    Nu blev jag sugen på lunch. Får se vad som hamnar på tallriken.

    • Hej Hanna!

      Vad kul att höra att du blev inspirerad! Vad hamnade på lunchtallriken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: