Spaghetti al Limone

Spaghetti al Limone – spaghetti med citronskal, lite vitlök i smör och grädde toppad med parmesan.

Jag missade att det gjordes spaghetti med citron i första avsnittet av River Café Cookbook, men hittade ett som kan ha varit just det receptet. Men så glömde jag basilikan i affären. Efter lite surfande hittade jag andra recept varav båda ska vara från Sophia Lorens kokbok Recipes and Memories. Det var svårt att välja, men eftersom rosmarin saknades hemma blev det avgörande. I det här receptet används skalet av citronerna och i det andra köttet eller saften..och rosmarin. Så det är möjligt att prova den andra varianten i veckan…som säkert blir syrligare.

Spaghetti al Limone är en enkel och snabb pastarätt och såsen görs medan spaghettin kokar. Det skulle nog funkat fint att strö lite hackad persilja över och fått lite stuk av Gremolata. Som det var nu var det i alla fall supergott med en del beska från citronskalen. Spaghetti al Limone

2 portioner

Ingredienser
2 portioner spaghetti
1 msk smör
2 st vitlöksklyftor
2 citroner, hackat skal
1,25 dl vispgrädde
salt & peppar
ca 1 dl parmesan, grovriven

 

Beskrivning
Koka spaghettin.

Skala den välsköljda citronen med potatisskalare och hacka sedan skalbitarna. Alternativt används zestjärn så blir dte också fina strimlor. Ja, riva funkar det med, men jag ville inte ha det så smått.

Skala vitlöken och tryck till den lite med kniven så att den blir något lätt krossad. Smält smör och fräs vitlöken gyllene. Ta ur vitlök eller låt ligga kvar. Spara en nypa citronskal. Tillsätt citronskal, hälften av grädden, salt och peppar. Rör om.

Häll av pastavattnet och tillsätt resten av grädden i spaghettin. Rör om och tillsätt citronsåsen och rör om igen. Strö över de sparade hackade citronskalen, dra ett par drag till på pepparkvarnen och servera med mycket riven parmesan.

Etiketter: , , , , , , , , .

Annons

10 svar

 1. mums det där såg gott ut 🙂

 2. Låter verkligen jättegott!
  Jag låter mig inspireras.

 3. Ja, den seglade upp som en favorit. Snabbt gick det också..!

 4. Hallooo, testade den al limone du så härligt letade fram till mig. Omdömet lyder: inte äckligt, inte gott, men väldigt väldigt svårt att inte slicka tallriken! (åkej, det gjorde jag ändå, äta själv fram tvn ger mig dålig karaktär).
  Det var mer som att äta surt hockeypulver, är det egentligen gott, men ruskigt roligt. Så tack för receptet, jag ska göra det igen fast med lite sardeller och servera det med lite fisk tror jag vore en strålande idé. Eller på det hela taget använda såsreceptet till fisk.
  Tack igen!

 5. […] Spaghetti al Limone […]

 6. Hej Elin!
  Oj, vilken annorlunda beskrivning..! Nu vet jag inte riktigt om jag vill prova det receptet… Fast surt godispulver tycker jag om…fast till spaghetti..nja.. Hmmm.. Fast du kunde ändå inte låta bli så jag blir ändå lte nyfiken att prova.

 7. […] Spaghetti al Limone […]

 8. […] Middagar Blomkålsrisotto med smörbrunne & baconfras Blomkålsrisotto med smörbrunne & baconfras Nyponsoppa med lite ovispad vispgrädde Nyponsoppa Gaeng phanaeng gai,  Sundbyberg foodcourt Spaghetti med gräddig spenatsås Spaghetti al Limone […]

 9. […] Spaghetti med stekt falukorv Amerikanska pannkakor Twix(!) Spaghetti al Limone Varma mackor med ost, skinka, tomat & dijonsenap Spaghetti al limone e salmone affumicato […]

 10. […] med guacamole Raggmunkar med fläsk, Husman Pytt i Panna Kista foodcourt Cheeseburgare, McDonalds Spaghetti al Limone Stekt fläskkarrékotlett med gräddstuvad brysselkål Kryddig couscous med knaprig broccoli och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: