Veckomeny vecka 32

Veckan började med en urmysig lunch på Bockholmen och slutade med en hel pastahelg i ensamhet… När skärmen började flimra mer än vanligt och slutligen svartna ett par gånger började det blir riktigt riktigt ensamt… Utan dator, går det?

I veckans sändes de sista avsnitten av River Café Coookbook på TV, tyvärr. Det är ett matprogram som jag verkligen kommer att sakna och nu är det väl dags att provlaga några godsaker och köpa en av deras kokböcker… I veckan såg jag ett nytt matprogram, Anne mat. Hon lagade rå tonfisk i kall kryddad kryddig kokosmjölk som sedan serverades med hackade cashewnötter och koriander. Tonfisken låg i tunna små bitar och möras däri. Kan vara gott…  Sedan blev det fiskkakor på torsk med härlig färsk koriander i samt rostade sesamfrön och jag blev sugen på thailändska laxbiffar. Vårrullar är något som jag velat göra länge, men som aldrig blev av och jordnötsdressing med jordnöstsmör lockar då jag har en burk sådant i kylen. Men vad ska jag ha till jordnötsdressingen? I ett annat avsnitt gjorde hon vaktel med druvor som påminde om vår druvkyckling och en sallad till getosten på toast som bland annat innehåll purjolöksgroddar. Visste inte ens att sådana fanns. Nyfiken!

I Strömsö är Paul med, kocken från Fredsgatan 12 och ja det gör programmet intressant för de andra delarna är lagom intressanta för att inte säga trista.

På speltisdagen blev det valfri mat i Kista foodcourt och jag valde vegitarisk mixtallrik med friterade aubergineskivor, falafel och friterad broccoli. Nam nam med friterat. Sedan blev det spel, rosévin och avslutning med drinkar på Soap Bar. Rackarns vad gott det var med Mojito, men dagen efter kände jag att jag kunde klarat mig utan… Fy.

I helgen blev det enkla pastarätter. Ibland är det så trist att laga mat till sig själv och i det här lilla köket som inte ens är ett kök är det för eländigt. Men pasta funkar som tur är. Ju enklare desto bättre och det blev otroligt gott.

Middagar
Risotto med persilja & toppad med smörstekta kantareller
Vegitarisk mixtallrik, Freddys kebab, Kista foodcourt
Cheeseburgare & pommes frites, Burger King
Stekt falukorv med ost, makaroner & sallad
Spaghetti med sardeller & vitlök
Tagliatelle med kantareller & karamelliserad vitlök
Spaghetti al Limone

Lunch
Lunch på Bockholmen Hav & Restaurang

Bockholmen Hav & Restaurang, villan med matsal och uteservering.FisksoppaDillbakad rödingfilé med grön sparrisrisotto och ärtskottSpaghetti med sardeller & vitlökTagliatelle med gula kantareller & karamelliserad vitlök2Spaghetti al Limone

Läste på matbloggen Nam nam om Slottsträdgården Ulriksdal´s självplock och nu vill jag dit och plocka. Slottsträdgården Ulriksdal har en bra webbplats med prislista och öppet varje dag. Där finns fänkål, kronärtskocka, bondbönor, mangold, zucchiniblommor och mycket mer… Närmaste busshållplats heter Sörentorp, men det verkar vara 2 kilometer att gå…och nja ingen annan jag känner vill som mig ta en sväng för att plocka mat… Jag får se.. Av nästan samma anledning blev det inget besök på Bondens egen marknad i helgen. Får ta och rycka upp mig lite till nästa helg..

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: