Bockholmen Hav & Restaurang

Bockholmen Hav & Restaurang – delikat sommarlunch med skärgårdskänsla ute på Bockholmen, Stockholm.

Vi åkte till Bockholmen för att äta en sen lunch ute i solen. Varje dag finns en lunchrätt till lite lägre pris förutom den vanliga lunchmenyn. I dag bjöds på halstrad gravad lax med brynt smör, pepparrot, ägg och nypotatis för drygt en hundring. Det lät underbart gott, men väl framme visade sig laxen vara slut. Den vanliga lunchmenyn innehöll flera intressanta alternativ och jag är så nöjd med lunchen att jag nästan är glad att laxen var slut.

Den här gången satt vi uppe vid den gula villan med vit snickarglädje ute på verandan med utsikt över vattnet. Omgivningen är underbar..! Efter maten tog vi med en bricka med kaffe i liten pressobryggare ner till Kärleksbaren och fikade där.

LUNCHMENY

***
Gott & härligt
dillbakad rödingfilé med grön sparrisrisotto och ärtskott


Fisksoppa
god fisk, räkor, tomat, vitlök, saffran, aioli

***

Innan maten kom in ställdes en brödkorg på bordet rikligt laddad med ett ljust gott hårt slätt bröd samt någon smal baguette eller liknande skuren i små bitar. Det mjuka brödet var otroligt gott och vi konstaterade att vi skulle kunna leva på det och rödvin…

Rödingfilén var en hel filé tronande på en risotto med härligt sommargröna inslag som små bondbönor, bitar av grön sparris, bitar av haricots verts, ärtskott och sommarlök eller en tunn tunn purjolök. Runt lite olja och balsamico. Det var en otroligt vacker rätt och lika god som den såg ut. Rödingen var perfekt.

Jonas valde fisksoppan som var mustig och god med bitar av grönsaker i och fiskbitarna tillagda vid servering med en god fänkålssallad på. Underbart att lägga på fisken sist och vackert med skinnet kvar. Det sättet bevarar fisken bättre. På Le Rouge fick vi soppbuljongen för sig i en djup tallrik och skaldjuren och fisken i en annan djup tallrik – sedan var det bara att kombinera och äta som man ville.

Kaffet var härligt starkt och för och runt om finns det möjlighet att kasta pil, spela kricket eller spela sällskapsspel nere vid Kärleksbaren.

Vid mitt första besök på Bockholmen satt vi nere vid Kärleksbaren och nu skulle jag gärna äta en hel middag här. På kvällsmenyn finns en dillbakad rödingfilé med rödbetor, pepparrot, brynt smör med mera som serveras med potatispuré. Den rätten är säkert underbar, ungefär som min lunchrätt fast med andra tillbehör. Dessutom fick vi syn på att de hade anka, sockersaltat ankbröst med rostad nypotatis med goda tillbehör…och en fläsksida som tillagats i ugnen i 12 timmar som säckert bara smälter i munnen. Mmmm…

Bockholmen Hav & Restaurang, villan med matsal och uteservering.Bockholmen, kärleksbaren nere vid vattnet.Underbar utsikt!Dillbakad rödingfilé med grön sparrisrisotto och ärtskott.FisksoppaAioli & brödkrutonger till fisksoppan.

 Etiketter: , , , , , , , , .

Annons

Ett svar

  1. […] Lunch Lunch på Bockholmen Hav & Restaurang […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: