Bockholmen Hav & Restaurang

Bockholmen Hav & Restaurang – skärgårdssommar nära Stockholm som man vill ha det, på Bockholmen.

Mitt första besök vid Bockholmen som jag hört lite om, men bara lite. Bockholmen Hav & Restaurang ligger jättemysigt ute vid vattnet på en egen liten ö. Skärdgårdskänsla. Det är allt jag behöver. Vi samlades vid baren nere vid bryggan, kärleksbaren… och åt från barmenyn som är lite av budgetnivå mot den andra menyn uppe vid den fina villan som också har uteservering. Några av oss tog bussen dit och fick oss en liten promenad. Direktbuss hemifrån mig dessutom.

Det är helt underbart att äta ute och att få sitta vid vattnet med den naturen runt. I baren kan spel lånas, så vi började med att dela en flaska rosévin och en öl samt spela 3 i rad på något som såg ut att verka vara ett egensnidat spel, typ träslöjd fast riktigt coolt. Jag skulle vilja ha ett sådant hemma med typ svarta 60-tals katter och halva fiskar med gapande mun som det var.

Barmenyn var minimal, men det räckte. Jag såg tonfisk och sen var valet klart. Glasklart. Grillad tonfisk – vad mer kan jag begära..? Eh, i matväg ingenting i alla fall. Tonfisken serverades som grillade bitar fortfarande härligt rosaskimrande i mitten med en bit grillad majs och en halv lime att pressa på bäst man ville. Utöver tonfisk kunde man välja grillad kyckling eller mixgrill vilket var grillad tonfisk, grillad kyckling och grillat nötkött. Allt serveras på papptallrikar som är trämönstrade så att de ser trevligare ut. Till det grillade köttet tar man tillbehör själv; pommes frites, sallad, en underbart god tzatziki, heta bitar av vattenmelon och i alla fall 2 grillsåser. Tzatziken var underbar – måste bara skriva det igen. Tillbehören kan man fylla på igen…så att man blir mätt. God mat och underbart läge. Jag hoppas att det blir fler kvällar på Bockholmen innan sommaren är slut.

Uppe vid själva villan finns en a la carte meny och då går priset upp men valen blir också fler. Det finns säkert en pudding av något slag på menyn, men deras webbplats kunde varit bättre… Plus för en trevlig toalett med härlig höjd på handfaten. På den höjden skulle jag vilja ha det hemma så man slapp böja ihop sig som någon typ av gymnast…

I köket huserar Mathias Pihlblad som varit med i kocklandslaget och arbetat på Bon Lloc, restaurangen jag aldrig hann besöka…som Mathias Dahlgren stod bakom…och ja han borgar för riktigt god mat. Jag har fått nöja mig med hans recept..som aldrig gjort mig beskviken.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

2 svar

  1. […] Bockholmen Hav & Restaurang […]

  2. […] mitt första besök på Bockholmen satt vi nere vid Kärleksbaren och nu skulle jag gärna äta en hel middag här. På kvällsmenyn […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: