Veckomeny vecka 30

Jag åt en av de godaste thailändska curryrätterna i veckan – en panangcurry med fläsk. I den var det miniaubergine i klyftor som var ganska hårda med en liten bitterhet som matchade den söta såsen perfekt. Dessutom var det gul lök, grön paprika och säkert en handfull ärtaubergine i. Åh, vad gott det var..! Hämtmat från någonstans nära Edsviken.. Måste äta samma igen där..!! Men rosévinet, De Bortoli dB Selection Rosé (nr 6239),  i en BiB var däremot inte så gott. De andra sorterna vi druckit under sommaren har varit mycket bättre. Ska nog prova Åkessons också med syrah i.

Vilken vacker citronpaj med hallonmäräng som Leila bakade..! Både citron och hallon och maräng. Mmm.. Jag har brännare för att bränna av marängen som fyllda hela översidan som ljusrosa toppar, men ingen ugn att baka pajskalet i. Hmm. Sen blev det en barndomsfavorit som jag tänkte i påskas: minidammsugare och Lion bars  – något snarr med jordnötssmör i och inget av de recepten kräver någon ugn! Yes..! Dessutom ett stekpannabröd, stompa som är en typ av tunnbröd.

Jag hade sett fram emot att prova kall avokacosoppa och hittade ett recept med mandel och ordentligt kryddad med wasabi. Vid serveringen lade jag i ett par räkor och några tunna skivor avocado. Det hjälpte inte för det var verkligen inte gott. Inte ett endaste dugg!!!

I helgen blev det ett besök på Bockholmen som är ett riktigt sommarställe som jag gärna återkommer till. Det fanns tonfisk..!!

Middagar
Vaniljpannkakor
Panancurry med miniaubergine, ärtaubergine, lök, grön paprika & fläsk, ris
Kall avokado- och wasabisoppa med mandel
The knock out burger från Texas , Kista foodcourt
Spaghetti med zucchinipesto
Middag på Bockholmen  
Middag på Time4Thai

I veckan har också mat-programmet River Café Cookbook – The Italian Kitchen, börjat. Åh… De verkar sända 2 säsonger med 6 avsnitt i varje. Kanal 9 lägger inte upp tillhörande recept vilket är så irriterande dåligt. Men, men jag är van vid föreläsningar så det vara bara anteckna för programmen var fullspäckade med godsaker att provlaga. Missade dock andra avsnittet om fisk och koktiden på ett av de intressantaste recepten, det med den prosciuttoinlindade pärlhönan. Men här är mina fria anteckningar för avsnitt 1avsnitt 3 och avsnitt 4.

vaniljpannkakaavocadosoppa med wasabi och mandelspaghetti med zucchinipesto

Senare idag blir till att titta på Solens mat, efter restaurangbesöket. Då går turen till byn Accettura i Basilicata, en region nedanför Kampanien(Campania) där Neapel ligger. Sedan blir det Ungerns F1, men utan Massa som blev så 1otäckt skadad i huvudet igår på kvalet. Det tog bort en del av intresset. Fy och usch..! Men först blir det thailändskt ute på restaurang, Time4Thai. Vi skulle provat Råkultur men det var sommarstängt.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

2 svar

  1. Åhh thai är så gott…i love
    ikväll blir det kyckling wook här hemma med curry och cocos. ha det så bra
    //Tina

  2. Åh, ja det är verkligen gott. Då åt vi båda thai. För mig blev det anka i curry och en wokad kycklingrätt fast utan koksomjölk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: