Spaghetti med sardeller & vitlök med persilja, hetta av chili och överströdd med parmesan.
En mycket enkel och god pastarätt med ingredienser som alltid finns hemma. Lite hetare än andra, men med härlig sälta av sardeller. I Italien används en annan chili, peperoncini, som jag tror är mildare än vår vanliga röda chili. Men man får ta det man har och chilin sätter smak på olivoljan för att senare lyftas ur.
2 portioner
Ingredienser
2 portioner spaghetti
en skvätt olivolja, ca 2 msk eller mer
0,5 röd chilifrukt i bitar
1,5 stor vitlöksklyfta, skivad
ca 4 sardeller, ganska små
2 nypor persilja, hackad
0,5 dl parmesan, finriven
flingsalt & peppar
Beskrivning
Koka spaghettin.
Hetta upp olivolja i en stekpanna, lite mer än bara för att fräsa kryddorna eftersom spaghettin ska vändas runt i den. Lägg i chili och vitlök i oljan och fräs dem mjuka under omrörning. Ta upp chilin ur oljan och släng bort. Vitlöken ska fortfarande vara mjuk och kan ligga kvar eller tas bort. Jag låter den ligga kvar. Lägg i sardellerna och mosa till dem i oljan.
Häll av spaghettin och lägg i den i stekpanna, strö över persiljan, peppra med nymalen peppar och rör om. Smaka av med flingsalt och strö över parmesan och servera genast.
Etiketter: mat, recept, pasta, pastarätter, sardeller, italienskt, spaghetti.
Filed under: Italienskt, Pastarätter | Tagged: mat, pasta, pastarätter, pastasås, recept, sardeller, spaghetti |
[…] risottoknyten Smördegsbröd, frasiga Som Tam Spaghetti al Limone Spaghetti alla Carbonara Spaghetti med sardeller & vitlök Spaghetti med tonfisk Sparris och zucchini – grillat Starkvinsglögg med konjak Stekta […]