Veckomeny vecka 47

Ett nytt nummer av ELLE Mat & Vin. Jag älskar mattidningar. Jag hittade ett gott recept på varma smörgåsar som jag tyvärr inte kan testa här hemma: Stiltontoast med inlagda päron. Åh, vad jag vill ha en lya med ugn!!! Konjakslingon ska jag prova nästa gång jag äter en älgrätt och sen var det ännu en smaskig rätt som kräver ugn: grillade fikon med brie och honung…  Sedan var det 10 enkla rätter med lax och några som jag kan laga i min lilla outrustade kokvrå såsom ceviche, laxwraps och glaserad misolax. Det finns så mycket gott att laga och jag glömmer bort det jag ramlar över.. Bloggen funkar ofta som en bra påminnelse. Jag har många gånger tänkt att göra jordnötssmör själv och nu dök det upp ett recept.

Roligaste avsnittet av Tinas Cookalong sändes med Felix Herngren som gäst i måndags. Kaoskul!

Sviter kvar efter förkylningen och tandjäveln bidrar till att jag är tröttare än vanligt och definitivt inte har någon som helst lust att laga mat. Det blev heller varken speltisdag eller onsdagspub och ej heller någon ordentlig middag på onsdagen. Onsdag är min slarvdag matmässigt. Till lunch slafsade jag ihop en omelett med riven potatis som jag förstekte. Det lät som en god idé. Det kommer inte att upprepas. Innan jag slocknade tidigt på kvällen blev det en Twix.

I flera dagar har jag längtat efter de goda räkorna(Fire goong) som är tigerräkor med chilisås gjord på panangcurry & kokosmjölk på Asian Tapas..och en dag nappade nästan alla på att äta i food courten. Tanken var att bara äta räkor med ris, men så pratade en om kyckling med jordnötssås(Saté ala Indonesien) – så det blev två rätter och ris. Mumsigt!

Upptäckte att det finns kvitten på Kistagrossen. Det är något jag aldrig ätit men sett än del intressanta recept på. Mmmm vill testa. Där fanns också citroner som var märkta att de var söta. De åkte ögonblickligen ner i korgen!! Jag använde skalet  och lite av saften i Spaghetti al Limone. Saften ur citronen var inte så smakrik och knappt syrlig. Nja…kanske lite lik grapefrukt. Åh, passade inte riktigt.

Fredagen blev myskväll med varma mackor med en av mina bästa vänner från förr, ett vitt gott vin, grillchips, IDOL och snack om allt & inget..och mys med kissarna.

Nu börjar julprogrammen, repris på Leilas jul och 4 onsdagar framåt kommer det bli Pernillas jul. I Leilas jul gjordes cornflakes crisp där cornflakes rördes i smält mjölkchoklad, nougat och nutella och när det stelnat doppades de i smält mörk choklad. Mums! Sedan blev det mandlar från Barcelona som jag provade att göra förra året, vilka var supergoda. Ah, det blir sådana i år igen…

Spaghetti tre dagar av sju. Inte så bra.. Ännu värre var onsdagen med en twix och på det två korvdagar och en mackdag. Hmmm..

En kul grej är att Jamie Oliver lanserar en dejtingsajt för matälskare och säger: ”Jag tycker att det vore jättebra om vi kunde få folk som älskar mat att även älska varandra”. Yeah. Väntar på lanseringen i Sverige…

Middagar
Spaghetti med stekt falukorv
Amerikanska pannkakor
Twix(!)
Spaghetti al Limone
Varma mackor med ost, skinka, tomat & dijonsenap
Spaghetti al limone e salmone affumicato
Varmkorv

Lunch att nämna
2 små rätter, Pong – Asian tapas, Kista foodcourt


Etiketter: , , , , , , .

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: