Första advent

Första advent i år igen. Inget att fira direkt då jag inte väntar på någon… Jag brukar tänka på att julen firades långt innan den fick en ny innebörd som jag inte kan stå för. Jag gillar mörkret, dofterna och smakerna i december. Det kan inte vara något nytt att vi tänder ljus inne och inte kopplat till religion här i mörka Norden.

Glögg är nog en av de godaste dryckerna som finns, som värmer inombords så härligt. Jag passar på att mysa till det lite extra hemma. Nja, inte riktigt lika mysigt i år – men jag kämpar på…och det blir ändå inte bättre av att hela tiden fly in i det sociala livet. Ibland kan det vara bra att stanna upp och bara vara. Smärtsamt, men men.

Idag gjorde jag brända mandlar för första gången och de blev underbart goda. Fantastiska rentav..! Till glöggen, Dufvenkrooks Prestige, gjorde jag små bollar av en god gorgonzola som jag rullade i krossade mandelpepparkakor. Resten av de brända mandlarna smaskade jag i mig i sängen framför filmen Mitt stora feta grekiska bröllop. Rätt skönt & mysigt trots allt…

Lyckades inte hitta julljusstaken som är så fin i teak från 1950-talet. Jag förstår inte hur den kan försvinna i den här lilla lyan och oordning har jag inte.

Etiketter: , , , , , , , , .

Annons

3 svar

  1. […] November 6 – Gustav Adolfsdagen, Gustav Adolfsbakelse 6-8 Det goda köket, Stockholmsmässan, Besöket 7 – Kladdkakans dag, Brownie 10 – Mårtensafton, gåsamiddag & äppelkaka 14 – Ostkakans dag 14-15 Marmeladmarknad på Äppelfabriken, Färingsö. 28-29 Julmarknad, Skansen 27 – Release av 2009 åsr glögg på Äppelfabriken, Färingsö. 27-29 – Lämna pepparkaksbidrag till Arkitekturmuseet 29 – 1:a advent, glögg, Starkvinsglögg med konjak & Första advent […]

  2. […] till Arkitekturmuseet 28 – 1:a advent, glögg, Starkvinsglögg med konjak & Första advent Skansen julmarknad […]

  3. […] till Arkitekturmuseet 28 – 1:a advent, glögg, Starkvinsglögg med konjak & Första advent Skansen julmarknad […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: