Texas Longhorn

Texas Longhorn Steak House – amerikansk texasmat på Upplandsgatan vid Odenplan.

Hit gick jag ofta förrut, men nu var det flera år sedan. Då under en tid kunde man få bearnaisesås till köttet, supermums. Men det är franchise och det ingick inte i deras koncept tyvärr. Det är ändå rätt svårt att välja mellan ostsåsen och vitlökssmör eller gucamole, så det var nog lika bra det.

Tror restraurangen på Upplandsgatan har mysigast lokal.

En av dagarna jag boade hos Magnus gick vi hit tillsammans med hans dotter och åt middag.

 

MENY

Förrätt

Dinner salad

Nachos

***

Varmrätt

Beltbuster, bakad potatis

Bacon wrapped tenderloin

Beltbuster, pommes frites, cheddarostsås

***

Efterrätt

American Cheesecake

***

Delade på en nachos och valde 3 såser till, cheddarostsås, guacamole och en bönsås: Texas Chili. Otroligt god plockmat att pilla med till ett glas vin eller öl. Så enkelt, men så gott.

Till varmrätt valde jag belbuster som är 300 gram entrecôté, pommes frites och mer ostsås. Till det serverades en halv majskolv samt deras diner salad som är så god. Det är isbergssallad, tomatskivor, skivad gurka och lite rödlök – enkelt men det är dressingen som gör det. Nova tog en likadan fast med bakad potatis. Jag blev överraskad att hon faktiskt orkade allt, men så hade hon helst velat ha 1 kg kött. Wow. Visst hade hon kunnat få i sig ännu mer kött, då hon var den enda som beställde efterrätt samtidigt som hon sköljde ner alltsammans med en hel liter mjölk. Imponerande minst sagt. Jättegod hög cheesecake som serverade med rårörda hallon och hade jag inte varit så mätt var det helt klart en efterrätt i min smak. Magnus valde den baconinvirad oxfilé med pommes frites och den goda bönröran.

Sammanfattat, det var lika bra som det alltid har varit. Tror nog faktiskt köttet var bättre till och med för att det var riktigt blodigt precis som jag vill ha det. Det är märkligt nog inte helt enkelt att få det just så blodigt som jag vill ha det. Men här finns det ännu en blodighetsgrad, då det inte ens är varmt igenom. Nam nam. Jag gillar också att man beställer mängd kött i gram. Skulle nog kunna ta 400 gram nästa gång, en Lumberjack och hoppa förrätten.

Andra inlägg om restaurangbesök: Restaurangbesök.

 

Texas Longhorn

Ett svar

  1. […] beställt. Dock brukar de klara att göra köttet lite rödare än rosa, men det är också allt. Texas Longhorn klarar av att servera en riktigt blodig köttbit och det har också nästa nivå av blodigt, blue. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.