Pistagenötter

Färska pistagenötter.

Vanligtvis köps pistagenötter rostade och saltade färdigförpackade i påsar. På torget hittade jag små förpackningar med rödlilarosa avlånga, vad jag trodde bär. Jag frågade vad det var och han pekade på ”vanliga” pistagenötter längre bort. Sedan tog han upp ett sådant där rödlilarosa bär och gav till mig. Jag bet lite försiktigt i den och fruktköttet runt en kärna var mycket tunt och smakade beskt. Han tog upp en till och försökte visa mig något. Nej, det var inte så gott. Jag höll kärnan i handen och gick iväg. På vägen började jag kolla på kärnan och undersöka den och då ser jag ju att det är ju en pistagenöt. Pillar upp den och får ut nöten. Nöten är mjukare än de jag är van med, smakar mindre och den är förstås helt osalt. Nu inser jag vad han försökt visa mig. Full i skratt över att jag stått och ätit skalet där borta vid torghandeln fixar jag inte att gå tillbaka och köpa en liten ask..

Men på fredagen gick jag förbi och köpte en ask. Ganska goda faktiskt när man ger fan i att äta det beska skalet.

färska pistagenötter

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: