Currysås – bottenredd sås av en blandning av vitsås och buljongsås smaksatt med curry.
Klassisk currysås att servera till kyckling med basmatiris.
4 portioner
Ingredienser
1,5 msk smör
1,5 msk vetemjöl
2 tsk curry
0,5 st hönsbuljongtärning
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl vatten
0,5 krm vitpeppar
ev. lite salt
Beskrivning
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt curry och låt fräsa en stund med smöret.
Smula ner buljongtärning. Rör i mjölet och låt fräsa runt utan att få färg.
Späd med grädde och vatten under vispning.
Låt såsen småkoka i cirka 5 minuter. Vispa då och då.
Smaka av med vitpeppar och eventuellt lite salt.
Filed under: Såser, Såser & röror | Tagged: bottenredd, bottenredd sås, buljongsås, curry, currysås, klassiker, kryddsås, kryddsåser, kycklingsås, mat, mild sås, milda såser, recept, sås, såser, varm sås, varma såser, vitsås |
Kommentera