Lakritsmandlar – rostade sötmandlar doppade i nougat och rullade i lakritspulver.
Köpte lakritsmandlar på en liten hälsokostaffär i Haninge för ett par år sedan. Helt fantastiskt goda. Sedan dess har jag inte sett dem igen och affären finns inte kvar. Jag tror att det var choklad och inte nougat i dem, men testar med nougat. Kan ha varit lite saltlakrits runt om, men det är för länge sedan för att riktigt minnas. Testade att göra dem ungefär som Mandlar från Barcelona. Men när jag gjorde dem tidigare idag var det så jävla kladdigt med nougat så jag beslöt att doppa mandlarna istället i smält nougat. Funderar på att testa med saltlakritspulver nästa gång istället för lakritspulver.
Just det att mandlarna är rostade, rullade i kakao och kanel tar udden av den söta nougaten på ett bra sätt.
ca 40-50 st
Ingredienser
1 dl sötmandlar
50 g blocknougat
1,5 msk lakritspulver
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Rosta mandlarna på en plåt i cirka 7-8 minuter. Smaka av en, för att se att de är lagom rostade. Låt dem svalna.
Smält nougaten i vattenbad.
Häll mandlarna i nougaten, rör om så att alla mandlar bli täckta.Ta upp varje mandel med en liten gaffel och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt stelna i kylen.
Häll lakritspulver på ett litet fat. Rulla de nougattäckta mandlarna i lakritspulvret.
Förvara i kylskåp.
Filed under: Jul, Konfekt, Spanskt | Tagged: godis, julbord, julgodis, julkonfektyr, julmat, julrecept, Konfekt, konfektyr, lakrits, lakritsmandlar, Lakritsmandlar - rostade sötmandlar doppade i nougat och rullade i lakritspulver., lakritspulver, lakritsrot, mandlar, mat, nötgodis, nötkonfektyr, nougat, recept |
Kommentera