Mozartkulor – chokladdoppade kulor med en kärna av nougat i mandelmassa.
16 st
Ingredienser
75 g nougat
150 g mandelmassa
90 g choklad, Fazer blå
Beskrivning
Skär nougaten i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till runda kulor och låt stelna i kylen.
Dela mandelmassan i 16 lika stora bitar. Platta ut bitarna tunt.
Placera en nougatkula på varje mandelmassebit och forma mandelmassan runt hela nougaten till en jämn kula
Dela chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Låt den svalna något.
Doppa kulorna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen. Låt chokladen från kulan rinna av lite grann innan den läggs på ett bakplåtspapper.
När alla kulor är chokladdoppade, ringla på lite av den smälta chokladen på varje kula.
Låt stelna helt.
Förvara mozartkulorna svalt.
Filed under: Jul, Konfekt | Tagged: choklad, godis, jul, julgodis, julkonfekt, Konfekt, konfektyr, kulor, mandelmassa, marsipan, mat, mozartbollar, mozartkulor, nougat, praliner, recept, snask |
Kommentera