Syrlig het regnbågssallad – färgglad sallad av papayafrukt, röd paprika, avokado, ärtor, salladslök, spetskål och babychampinjoner i en dressing av limefruktssaft, sesamolja, fisksås kryddad med chili, färsk koriander samt salt & peppar.
Fräsch & god sallad i allsköns färger med både krisp och krämighet av avokado.
ca 1 liter
Ingredienser
0,5 st papaya, skalad & urkärnad
0,5 st röd paprika, strimlad
1 st avocado, skalad & urkänad, i mindre bitar
ca 8 st sugar snaps, strimlad på tvären
8-10 st babychampinjoner, kvartade
2 st salladslök, skivade
1 bit röd spetskål, strimlad (ca 2 dl)
1 st citrongräs, tunt skivad
0,5 st koriander, hackad
0,5 st röd chili, tunt skivad
1 st limefrukt, saften
någon matsked sesamolja
1-2 tsk fisksås, efter smak
salt & peppar
1 nypa strösocker
Beskrivning
Lägg alla grönsaker utom spetskålen i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna, utom spetskålen, och blanda runt. Blanda i spetskålen.
Smaka av med salt och syra.
Filed under: Grönsaker, Sallader | Tagged: alligatorpäron, avocado, avokado, ärtor, babychampinjoner, Champinjoner, chili, exotisk frukt, försk koriander, fisksås, frukt, grönsak, grönsaksrött, grönsaksrötter, grönskaer, koriander, lime, limefrukt, mat, papaya, papayafrukt, röd spetskål, recept, regnbågsssallad, salaldslök, sallad, sallader, sockerbönor, sugar snaps, svamp, Tillbehör |
Kommentera