Kokbananchips – tunna skivor av kokbanan stekfriterade i jordnötsolja kryddade med salt.
Enkelt gott snacks att fixa till hemma. Kan kryddas upp med paprika, chili eller vitlök. Kokbananchipsen blir knapriga när de fått vila en stund.
Kokbanan ska inte förväxlas med banan som även betecknas dessertbanan. Kokbanan ser ut som en stor banan grönare skal med ljusare och betydligt fastare mjöligare kött samt saknar nästan sötma. Den smakar mer likt potatis när den är tillagad. Kokbanan kokas, steks, bakas och friteras och är en stapelföda i Afrika, Asien och Latinamerika
1 portion
Ingredienser
1 st matbanan
några matskedar jordnötsolja
salt
Beskrivning
Skala bananen. Det kan vara knepigt så skala med kniv om det behövs.
Skiva bananen i tunna skivor, cirka 2 millimeter. Hetta upp en stekpanna med jordnötsolja som täcker botten.
Tillsätt bananskivorna och stek dem i oljan. Se till att hålla skivorna separerade och att de steks på båda sidorna. De är klara när det är från gyllengula till lite bruna. Salta och vänd runt.
Lägg de färdigstekta kokbananchipsen på en hushållspappersklädd flat tallrik så att det mesta av fettet sugs upp.
Lägg upp i liten skål.
Filed under: Snacks | Tagged: chips, jordnötsolja, kokbanan, kokbananchips, kokbanansnacks, mat, matbanan, matbananchips, matbanansnacks, mjölbanan, mjölbananchips, mjölbanansnacks, pisang, pisangchips, pisansgsnacks, platanos, platanoschips, platanossnacks, recept, Snacks, vegan, vegetariskt, veggo, veggosnacks |
Kommentera