Mylta – hjortron sammanrörda med socker som en rårörd sylt.
Mylta kan serveras till panna cotta och till friterad västebottensost och säkert till det mesta…
1 portion
Ingredienser
0,5 dl hjortron (frysta går bra)
1 msk strösocker
1,5 tsk Marsala (istället för hjortronlikör)
Beskrivning
Lägg alla ingredienser i en skål och låt sockret smälta in i hjortronen.
Alternativt värm hjortron och socker i kastrull, tills sockret smälter. Låt eventuellt koka upp. Marsalavinet tillsätts när kastrullen dragits av plattan.
Filed under: Inläggning | Tagged: hjortron, marsala, mat, mylta, recept, sylt |
[…] M Mandelbiskvier Mandelcharmoula – mandelsås Mandelmassa Mandel pannacotta Mandlar från Barcelona Mango- & hallonsmoothie Marinad – asiatisk, söt, salt, stark och syrlig till kött Marinad & glaze med jultouch till revbensspjällen Marsalakokta körsbär med ägg av panna cotta Marsalasky Marsalasås Marsipan Marsipankulor, fikon- & konjaksfyllda rullade i choklad Marsipanrulle, chokladöverdragen och nougatfylld Melitzanosalata – kall auberginesallad Mintbrownie med glasyr av After Eight Morotssallad med citron- och harissadressing Mortadellarullar Mozzarella in carrozza Musslor i saffran Mylta […]
[…] Panna cotta kan bland annat serveras med: rubinsås, kryddig rubinsås till saffrans panna cotta, mylta, karamelliserade äppelbitar, färska bär, rabarbersoppa eller rabarbergelé, karamellsås, lime- […]