Sushibar Kirin

Sushibar Kirin – sushi och annat japanskt i Bromma, Stockholm.

Skönt ibland att köpa med sushi hem till fredagsmiddag och ganska gott. Sushibar Kirin är okej, dessutom brukar det gå rätt snabbt fastän det alltid är folk i kö där. Deras medelbetyg ligger på fem stjärnor på Gastrogate, maxbetyg. Så långt skulle jag inte sträcka mig.

Roligt att de har Mamma sushi. Mamma sushi är för de som vill äta sushi men inte rå fisk. På Bromma blir det vege-rullar, tofukuddar, räka och avokado. Fast här hemma skulle vi nog kalla det för Farfar sushi..! Pappa min har i all fall provat och han gillade det. Kanske gillade han mest att det var helt okej att äta sushi med händerna i stället för pinnar. Han verkade i alla fall bli bra lättad då…!! Fast han kan äta med pinnar, snabbare än mig. Pappa använder pinnarna som spett och harpunerar matbitarna med det. Riset är förstås lite knepigare.

Vi brukar köpa samma sort varje gång, Sushi Moriwaise. Det är deras största sushi och med flest sorter. Sushi Moriwase är en 15-bitars med lax, räkor, svärdfisk, pilgrimsmussla, bläckfisk, red snapper, tonfisk och rullar. Erik tog en liten men vill gärna ha en sushi med avocado.

Sushi var en gång en favoriträtt. Dock fanns det ingen annan i min omgivning som åt sushi, så det blev inte ofta. Nästan aldrig. Men sedan träffade jag Jonas och på vår första date åt vi sushi..!! Sedan dess har det blivit mycket mer sushi. Nu har jag tröttnat. Jag kom på att det nog är sashimi och alger som gäller numera. För det är riset jag tröttnar på och vid middagen slutar det med att jag bara äter fisken och all alg. Jag är helt galet förtjust i den där rullen man kan köpa på Roppongi – en rulle av alg med fyllning. Vi har dissikerat en sådan, men än har det inte blivit av att göra den hemma. Algerna ligger i sin förpackning…i en låda..

Sashimi  finns ej på menyn på Bromma, fast det borde kunna gå att beställa för finns det sushi finns det sashimi. Idag var tonfisken inte god. Synd.

Jag tycker om rå mat, som sashimi, råbiff och carpaccio. Jag tycker även om bacon rå, men vet att det inte är bra att äta den så….men gott är det… Hemma åt vi rå köttfärs med ägg och svartpeppar på hårt bröd – det var mums. Men det törs jag inte äta längre. Vem vet var köttfärsen har legat eller malts av numera…efter ICAs välkända hantering. Blä.

I brist på rå mat går halvrå mat bra typ en riktigt blodig biff eller mat som har en rå konsistens som gravad lax. Gravad lax med ingefära, koriander & lime kan jag tänka mig i de där algrullarna istället för helt rå lax…

sushibar-kirin-bromma

Annons

2 svar

  1. […] Hamburgare, Texas Kista foodcourt Risotto alla Milanese med bräckt prosciutto Sushi från Sushibar Kirin Stekt falukorv, spaghetti Grillade hamburgare  med bröd, tillbehör och ruccola Pizza […]

  2. […] Hamburgare, Texas Kista food court Risotto alla Milanese med bräckt prosciutto Sushi från Sushibar Kirin Stekt falukorv, spaghetti Grillade hamburgare  med bröd, tillbehör och ruccola Pizza […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: