Veckomeny vecka 33

En oinspirerad matvecka och ja då blir det pasta igen… Förra veckan gjorde jag en god pastarätt med spaghetti och citronskal och i måndags provade jag en annan variant på Spaghetti al Limone. I den varianten var det saften av citronen och rosmarin i. Men – det blev inte bra, för surt. Fast med en bättre citron kunde det funkat. Doftade underbart när jag fräste vitlöken och rosmarin i smör…

På speltisdagen blev det favorit i repris. Istället för pommes frites eller bulgur bad jag om mer aubergine, men fick mer blöt isbergssallad med rödlöksringar istället. Nja..

Träffade släkten, tyvärr i samband med begravning igen i Enskede kyrka och ja det är det alltid en som saknas..! Hu, vad hemskt det är. Fint i alla fall att det var i samma kyrka som farmor & farfar begravdes..! Om det inte varit så sent på sommaren hade jag velat ha körsbärsblom som handbukett, för det är ett av mina första starka minnen av Gunsan. Redan när jag var liten älskade jag körsbär och minns den gången när jag fick äta hur mycket körsbär jag ville hemma hos henne i Årsta. Jag kommer inte ihåg varför hon var barnvakt, men det där med körsbären etsade sig fast. Efterråt åt vi ett smarrigt smörgåsbord på Farsta Gård som avslutades med jordgubbstårta och en underbart god schwarzwaldtårta samt likör till kaffet. Det var trevligt att träffas för hur tråkig än anledningen är till att träffas blir det ändå alltid bra och avslappnat.

Det fanns ägghalvor på buffén och de var skurna på kortsidan istället för på längen med ett litet snitt under så att de stod riktigt stadigt. Söta var de också. Så ska jag göra nästa gång! Extra gott var det också med rökt lax, rostbiff, härliga salami och flera goda dessertostar samt rödvin till maten.

Enskede kyrkaFarsta GårdFarsta Gård, buffén

I lördags blev det hämtmat från Palm Village där det finns thai och japanskt, lite spel & rosévin. Maten okej, men godare på den andra thailändska restaurangen i närheten. Därefter utgång på Grand Garbo och till och med lite dans…och söndagen blev lugnare med thaimat från Sawadee och ett parti Trivial Pursuit. Första gången jag åt på Sawadee i Kista, lite väl mycket sås och ja det är godare på Sawadees vanliga restaurang inne i stan.

Suktade efter sötpotatischipsen och friterade koriander i Anne Mat…och vickningschips till spelet var gott då jag redan fått sug efter chips..

Middagar
Spaghetti al Limone con Rosmarino
Vegitarisk mixtallrik, Freddys kebab, Kista foodcourt
Penne primavera
Smörgåsbord, Farsta Gård
Spaghetti med tonfisk
Panengcurry med biff (Gaeng Paneng), Palm Village
Äggnudlar med kyckling, Sawadee fastfood, Kista foodcourt

Spaghetti al limone con rosmarinoPenne primaveraSpaghetti med tonfisk

Bildkälla Enskede kyrka: Wikipedia. Bildkälla Farsta Gård: Farsta Gård.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

2 svar

  1. Pasta är ju så gott så det kan man äta 7 (nästan) dagar i veckan 🙂

    http://www.HelenaLjunggren.com

  2. Ja, verkligen! Ganska billigt kan det bli också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: