Ägghalvor – hårdkokta ägghalvor garnerade med majonäs och en klick rom, dill samt citron.
Ägghalvor är ett klassiskt på julbordet och uppskattade även till påsk och midsommar. Om det finns ägghalvor kvar är det bland de få saker som jag ändå kan tänka mig att äta på sent kvällen efter julbordet… När jag växte upp var de utan räkor, men själv vill jag helst ha räkan med och sedan äter jag citronskivan till med skal och allt. En del gröper ur äggulan och blandar alltsammans för att sedan klicka tillbaka det i ägghalvan där gulan låg. Men vi låter ägget vara i fred och lägger allt gott ovanpå istället för fyllda ägghalvor.
Det här är en av Eriks absoluta favoriter på julbordet..!
Ingredienser
4 st ägg, hårdkokta & skalade
majonäs, helst i tub
1 liten burk stenbitsrom
8 st räkor, skalade
8 små dillkvistar
0,5 st citron
Beskrivning
Skrubba citronen noga.
Skär citronen i tunna skivor. Halvera de skalade äggen. Spritsa på majonäs på varje ägghalva. Lägg på en tesked rom och en räka. Halvera citronskivorna och garnera ägghalvorna med dem och en liten kvist dill.
Etiketter: mat, recept, ägghalvor, fyllda ägghalvor, ägg, julrecept, julmat, julbord.
Filed under: Ägg, Jul, Midsommar, Påsk, Smårätter, Svenskt | Tagged: ägg, ägghalvor, äggrätter, fyllda ägghalvor, julbord, julmat, julrecept, mat, påsk, recept, Svenskt |
[…] fanns ägghalvor på buffén och de var skurna på kortsidan istället för på längen med ett litet snitt under […]
[…] Ägghalvor Älgfärsbullar Älgfärsrulle Älgfärsrulle – den godaste med prosciutto & tranbär […]
[…] Mest lästa Marinad och glaze med jultouch till revbensspjällenÄlgköttbullar med rosmarin, enbär och grönpepparMått, omvandling för utvalda ingredienserRomsillÄgghalvor […]
[…] Mest lästa Marinad och glaze med jultouch till revbensspjällenÄlgköttbullar med rosmarin, enbär och grönpepparMått, omvandling för utvalda ingredienserRomsillÄgghalvor […]
[…] 1-5 Påsk, lammstek, ägghalvor 21-24 Vinordic, Stockholmsmässan 23 – Världsboksdagen, ny kokbok? 23 – Englands […]
[…] Ägghalvor med rom & […]
[…] 22-25 Påsk, lammstek, ägghalvor 21-24 Vinordic, Stockholmsmässan 23 – Världsboksdagen, ny kokbok? 23 – Englands […]
[…] Löksill Senapssill Färskpotatis Gräddfil med gräslök Ägghalvor Rökt lax Rödbetsbladssallad Rödbetsbröd med chèvre […]
[…] av strimlad grönsallad, Isbergssallad med kronärtsskocka Midsommarmat med bl.a 3 sorters sill, ägghalvor, gravad lax, matjesill, gräddfil, gräslök, färskpotatis, öl & nubbe Potatistortilla, […]
[…] Rökt lax Gravad lax Gravlaxsås Julskinka Söt grovkorning senap Kalvsylta Leverpastej Ägghalvor Kokt potatis Köttbullar Prinskorv Julkorv Rödbetssallad Janssons frestelse […]