Matbloggspriset – nominerade & vinnare

Matbloggspriset – nominerade & vinnare 2009.

Över 2000 personer nominerade drygt 100 matbloggar. På sidan för matbloggspriset finns länkar till alla matbloggarna. Juryn skulle ta fram och granska 10. Det blev 11 matbloggar och priset delades ut på matmässan Det Goda Köket. Stort grattis till Pickipicki som kammade hem matbloggspriset i år.

Det var roligt att de olika matbloggarna är väldigt olika varandra. Kaffekokarkokboken är en helskön matblogg, där all mat lagas i kaffekokaren och ja även på. Jag har aldrig tänkt på att det finns en kokplatta som kan användas på en kaffekokare. Vore ett bra sätt att få tre kokplattor här hemma. Jag är helt fascinerad..!

Ett lingon
Gittos mat
Jennifer Spratly’s Weblog
Kaffekokarkokboken
Kryddburken
Matplatsen
Njutmat enligt Mikkan
Pickipicki
Rebeccas kitchen
Smaskens.nu
Upplevmat.se

Bland de nominerade hittade jag två av mina favoritbloggar: Chili con Karin och Livet på en gård, men saknade Christoffers mat och Daniel Roos. Kanske de senare räknas som proffs, men de är helt underbara matbloggar. Jag missar alltid det där med matbloggspriset – att nominera och så.

I år blev det inget besök på matmässan. Men förra året var jag där och vi köpte med oss en del godsaker hem, men tyckte då att det var för mycket vinmässa. Mest minns jag den goda lagrade pecorinon… Såg nu tipset om en god kastanjekräm att ha på kotletter…och konstaterar att det är dags att prova det om det finns kastanjer kvar.. Kastanjer kokas med fänkål, mosas sedan med olivolja, saltas och röran breds sedan på kotletter. Nam nam…

Etiketter: , , , , .

Annons

4 svar

 1. tack för de fina orden! tokroligt (och jättekonstigt fast på ett bra sätt) att bli nominerad tillsammans med så duktiga matbloggare.. ska hitta mig ett recept här på sidan som jag ska prova på i kaffekokaren. 🙂

  Tjing!

 2. Hej Katja!

  Åh, men ditt sätt att laga mat är så innovativt och riktigt kul med något annat i matbloggväg..!

  Jag bor också i studentlya, men fick i alla 2 kokplattor & en mikro.. Men saknar ugn..

  Panna cotta borde funka bra i kaffekokaren – som ett tips. Märker nu att jag börjat tänka på mina recept på ett annat sätt, typ kan de funka i en kaffekokare.. Risotto i mindre portioner eller quesadilla med små bröd som inte borde bli så kladdigt på kakffekoksplattan.. Jag hoppas du hittar något gott att prova!

  //Jessika

 3. Du får nominera flitigt till nästa år istället! 🙂

 4. Ja, det ska jag göra Mikaela! Får inte glömma…igen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: