Parmesanchips – chips av riven parmesan som gräddas i ugn tills osten smälter lite & blir fint gyllene.
Parmesanchipsen kan smaksättas med lite svartpeppar, någon örtkrydda, ett par chiliflagor eller med pinjenötter. Medan de är varma kan de formas till små skålar och ju större chips desto större skålar. En nyårsafton serverade vi risotto i parmesanskålar.
Nu senast blev det parmesanchips till sparrissoppa istället för bröd så att det blev mer GI på tjejmiddagen. Mycket uppskattade!
9-10 st
Ingredienser
ca 2 dl parmesan, grovriven (ca 100 g)
Beskrivning
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg den rivna parmesan i små högar på en bakpappersklädd plåt. Platta till osthögarna något till jämnstora rundlar.
Grädda i cirka 5 minuter till parmesanchipsen blir gyllenbruna. Ta ut parmesanchipsen, lägg eventuellt på en bit hushållspapper för att dra ut lite av fettet. Låt svalna.
Filed under: Ost, Snacks | Tagged: drinktilltugg, grana padano, mat, ostchips, ostkex, parmesan, parmesanchips, parmesankex, recept, Snacks, Tillbehör, tilltugg |
[…] Parmesanchips […]