Vassa eggen steakhouse

Vassa eggen steakhouse – stekhus i amerikansk stil köksmässigt med otroligt gott kött mitt i Stockholm.

Trevlig modern miljö och utmärkt service. Det godaste köttet jag ätit ute sedan Toscana, där i Siena med bistecca Fiorentina(t-benssteken) och på en middag i Volterra på förmodligen Volterras bästa restaurang. Ganska dyrt men jag hade den stora lyckan att bli bjuden!

På menyn finns också ostron, sashimi, ankleverterrin och fiskrätter, men vi var ute efter att äta en gott kött. Det var inte helt enkelt att förstå vad som gömde sig bakom namnen på menyn så vi frågade servitrisen. T.ex. Dakota Rib eye var entrécôte serverat till två personer vilket lockade…samt Iberico-gris – den där spanska svart grisen som går fritt och mumsar gräs och ekollon. Köttet serverades lite som på Texas fast mycket mycket bättre och godare.

Hit vill jag gå igen..!!

MENY

Varmrätter

Nebraska Beef

Flat Iron steak

served with sauce Béarnaise, red wine sauce, gorgonzola butter and french fries

***

Efterrätt
“Apple crumble”, apple cider foam, cinnamon ice-cream

***

En härlig brödkorg serverades med 3 sorters bröd och till det ett gott smör och en pastej med skivad cornichons. Ljuvligt.

Köttet var från amerikanska äldre djur så att köttet fått mer smak. Det var underbart gott, mört och smakrikt. Nebraska Beef var ryggbiff med fettkåpan kvar och bestod av 2 fina skivor serverde på en sorts träplanka. Flat Iron steak var en bit högrev serverat i en liten gjutjärnspanna. Båda serverades med en halv ugnsgrillad god rörlök och ett par tillagade vitlöksklyftor i sitt skal med en skuren öppning samt ett par kvistar timjan. Mmm…ett härligt sätt att äta vitlök.

Ingen fråga om hur vi ville ha köttet, men det var alldeles utmärkt. Hemma äter jag dock köttet betydligt blodigare.

Till köttet valde vi pommes frites som serverades i fina pappersstrutar stående i ställ. Därtill serverades tre såser i söta kopparkastruller i miniatyr på fat, bearnaisesås, en len fin rödvinssås och ett gorgonzolasmör som var godare än vanlig gorgonzolasås. Godast till var i särklass rödvinsåsen och därefter bearnaisesåsen som var härligt varm såklart. Gorgonzolasmöret var mycket gott men gorgonzola kan lätt ta över smak och det ville vi inte.

Dessert blev “Apple crumble”, apple cider foam, cinnamon ice-cream, som var en sorts äppelpaj men ändå inte. Äppelbitarna var tillagade på olika sätt och nästan råa, syrliga och goda. Men för den som ville ha traditionell äppelpaj var det kanske inte helt till belåtenhet. Glassen var ljuvlig och skummet syrligt och gott.

Jag var för mätt annars hade jag valt friterad camembert med hjortronmylta och vaniljglasss. Nu visade det sig att efterrätterna var riktiga pyttiga så ja det hade fått plats..!

Montage av bilder från Vassa eggen steakhouse & Adam Linders, webbplatsen whatsupsthlm.

Andra inlägg om restaurangbesök: Restaurangbesök.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

Ett svar

  1. […] Vassa eggen steakhouse […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: