Veckomeny vecka 5

Började även denna vecka med frukost i sängen…. En härlig början, helt enkelt med pressad blodapelsingrape, smörgåsar med brie, mangobitar & te… Myyysigt!

Åt upp de syrliga fläskfärsfrikadellerna som blev kvar efter gårdagens middag som de vara, kalla från kylskåpet, i sängen medan jag kollade på TV, Masterchef goes large & Two Fat Ladies. Blev inte riktigt mätt och fick värma rester av couscous men fräste lite röd currypasta i rapsolja samt ingefära & vitlök innan jag hade i rester av couscous, pressade på lime, på med rivet limeskal och en stor klick smör. Blev riktigt gott, men nästa gång med mindre ingefära. Tycker ingefära ibland kan få lite smak av Yes diskmedel och ja det är inte smaken jag är ute efter.

Lite låg motivation med studierna emellanåt och försökte på kvällen höja den genom att kolla lite hur jag skulle kunna bo om ett år. Kollade hyresrätter och bostadsrätter. Konstaterade att det som jag skulle ha råd med är en etta eller liten tvåa men de flesta jag såg hade inget schysst kök. Kök är det primära rummet för mig och ett toppfräscht badrum. Antingen var köken gamla & äckliga, eller så var arbetsytorna löjligt små eller så fanns det inte plats för ett ordentligt bord i köket – ja ett där fyra åtminstone kan sitta. Grrr…

Tisdag och speltisdag med ovanligt få då C fyllde år. Började som vanligt med middag i Kista foodcourt och jag valde Nachos sallad för första gången på Spanjoren. Det var nachos(!) på en sallad av finstrimlad isbergssallad och vitkål serverat med några bitar kycklingfilé som var riktig saftig, kronärtskocka, gräddfil, salsa och guacamole. Det var riktigt bra, men sallad med vitkål funkar inte för mig. Men, det gjorde inget då jag i alla fall blev mätt av hälften. Sedan blev det När och Fjärran, & Lappen i pannan nersköljt med rosévin, goda digestive och mys med katterna varav en lurvig dunig kattunge som flera av oss gärna hade tagit med hem. Söta Moses.

Åt en underbart god middag på Vassa eggen steakhouse med Jonas och pratade om livet.

Lite av en ångesttorsdag med många tankar om livet och hängde sedan hela kvällen och halva natten i telefon vilket bidrog till slarv med maten då falukorven åts rå i bitar liggandes i sängen med luren i örat…

En mysfika på stan och sedan en slö fredag och stor förväntan inför lördagens tjejmiddag med några riktigt goda väninnor jag inte träffat på evigheters evigheter. Jo en fika nyss med C.. Lördagen blev hur mysig och kul som helst! Jag hoppas det blir många sådana middagar i framtiden… Innan middagen handlade vi maten tillsammans i en riktigt stor bra affär med några riktigt bra priser så jag bunkrade hem kött och flera goda chokladkakor. Vad sägs om choklad fylld med Amaretto – världens godaste likör, eller fylld med whisky & choklad och varför inte med marsipan. Mmm… Med hem kom också en stor bit biff och benfri fläskkotlett i bit.

Provsmakade och njöt chokladen med Amrettofyllningen i sängen framför TV:n för att sedan inse att jag är vuxen eller borde vara så pass vuxen att jag äter mat till middag och inte snask. Provade att rekonstruera en klar soppa på falukorv, potatis och dill som pappa brukade göra när jag växte upp. Jag har inte ätit den sedan dess och tycker jag lyckades riktigt bra. Yes! Billigt dessutom, så definitivt studentmat.

Middagar
Syrliga fläskfärsfrikadeller med couscous
Nacho sallad, Spanjoren,  Kista foodcourt
Middag på Vassa eggen steakhouse
Avocado & en bit falukorv
Spaghetti med stekt falukorv
Tjejmiddag
Falukorvs- & potatissoppa

Efterrätter
Limetarte

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Etiketter: , , , , , , .

Annons

5 svar

  1. Det hørtes ut som en drømmefrokost! Hege

  2. HEJ! vi undrar om vi får ha en bild på vit kladdkaka från din blogg i vår skoltidning?
    tacksam för svar via mail! / Johanna, Jennifer och Alexandra

  3. Hej Hege! Det var en riktigt drömfrukost, men bäst att krypa upp i sängen och äta…

    Hej Johanna, Jennifer & Alexandra! Jag har skickat er ett mail och ja självklart går det bra.

  4. Vi har samma mat-TV-preferens verkar det som. Masterchef är en favorit, och tjocka tanterna ser jag med lite av en skräckblandad förtjusning. 🙂

    • Ja, vad kul..!! Synd att inte recepten från Masterchef publiceras – i alla fall en del av dem. Blev så sugen på jordgubbsmoussen med balsamvinäger och rosenvatten i veckan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: