Veckomeny vecka 34

Helgen är det enda att nämna i matväg. Efter förra veckans kräftskiva då vi lämnade båten i Norrtälje var vi tvungna att hämta hem den genom att segla den från Norrtälje. På fredagen åkte vi ut med bil till Helénes landställe och stannade för ett besök på McDonald’s på vägen. Sedan blev det mys med rosédrinkar och film.

På lördagen mötte vi upp Åsa & Karin för att segla första sträckan. Till lunch åt vi en jättegod bulhursallad som Åsa hade förberett. Bulgursalladen bestod av bulgur som var kryddad med Santa Marias Tabbolikrydda blandad med typ grekisk sallad, dvs. gurka, tomat, fårost, isbergssallad som vi skar ner i munsbitar sittandes på båten. Sedan blandade vi stora kaprisear – min favorit bland kaprisar samt oliver vilket var iCAs ekologiska oliver med kärna. Jäkligt fina oliver. Över det hela en syrlig dressing bestående av rapsolja, citron, salt & peppar. Åh, så gott och härligt att äta ute på sjön i båten. Vill komma ihåg så att jag kan laga den hemma. Är inte så mycket för bulgur annars.

PÅ lördagseftermiddagen anlände vi till Husarös gästhamn där vi nästan gick på grund. Spännande värre. Tydligen svårt för dem att markera tydligt att det på vissa ställen bara är typ en meter djupt. Vi njöt lite av den sena solen med ett par öl sittande i båten och avnjöt sedan grillad lax som grillades på engångsgrill på bryggan, samt grillad potatis och sallad. Till det mer öl och vin.

På söndagen seglade vi vidare, eller mer gick på motor, mot Stockholm med en stopp på Grinda där vi åt en ljuvlig lyxlunch på Grinda värdshus. Kanske var det den godaste fiskgrytan jag någonsin ätit.

Något annat att minnas är att jag till lördagsfrukost fick nescafe med lite dajmcappuccinopulver i. Det var gott gott gott. Inte alls som nescafe brukar smaka utan riktigt gott. Inte så mycket pulver så det blev inte för sött. Har aldrig annars druckit så gott kaffe som det hemma hos Stefan i 2 varianter. Ljuvligt & fruktigt. Ingen bitterhet alls, inte ens en ton eller nyans. Fantastiskt. Nästan som en annan dryck. Från Maui tror jag.

För övrigt matmässigt åt jag supergoda canneloni fyllda med ricotta & spenat med tomatsås här nere vid tunnelbanan i Kista. Katja tog pastan med oxfilé som hon var mycket nöjd med.

Middagar
Pasta- & kycklingsallad

Knäckemackor med mjukost
Fiskburgare
McFeast & Co, Mc Donald’s
Grillad lax, potatis & romsås
Fiskgryta på Grinda värdshus.

Fler veckomenyer!

Follow matorama


Etiketter: , , , , , , .

Fick nescafe med lite dajmcapuucinopulver i. Gott gott gott. Inte alls som nescafe brkar va utan riktigt gott. Inte så mycket pulver så det blev inte fr sött. Har aldrig annars druckit så gott kaffe som det hemma hos stefan i 2 varianter. Ljuvligt & fruktigt. Ingen bitterhet alls, inte ens en ton eller nyans. Fantastiskt. nästan som en annan dryck.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: