Grinda värdshus

Grinda värdshus – en underbar skärgårdsrestaurang byggd i jugendstil med stor träveranda med ljuvlig utsikt över hamnen och öns idylliska grönska med en menyn som andas lyx.

På seglingen hem från Norrtälje via Husarö stannade vi på ön Grinda för att äta lunch. Vi kollade nere i hamnen på Grinda värdshus framficka där flottyrkokt strömming med dillmajonäs och färskpotatis lockade. Blev inspirerad att börja laga mat hemma igen och denna rätt skulle då vara en självklarhet. Hemgjord dillmajonäs då förstås. Det mesta på menyn var dock kalla rätter och vi var sugna på något varmt.

Vi gick upp till värdshuset och satte oss på deras mysiga träveranda med utsikt över hamnen med vattnet samt grönskan. Vi fastnade alla tre för fiskgrytan som bestod av bitar av både lax och vita fiskar, goda knapriga morotsbitar en hel fin lite lök och andra grönsaker i ett skummigt ljusgult spad som smakade himmelskt. Kan vara den godaste fiskgrytan jag någonsin ätit! Till fiskgrytan serverades en underbar aioli och skivor av surdegsbröd. Jag och Karin delade på ett glas vitt vin och Stefan tog en öl. Underbart gott och en riktigt lyxig lunch.

På menyn fanns annars både anka och anklever som jag är så svag för.

Inne på värdshuset var det mysigt med levande brasa och mest uppskattade vi nog de fräscha toaletterna efter en övernattning på båten i på Husarös gästhamn med vidriga gästtoaletter!! Precis när vi kom ner till bryggan kom regnet och vi skyndade att bädda in seglet och fick sedan gå på motor hem till Stockholm.

För den som inte har egen båt går det skärgårdsbåtar till Grinda från Stockholm som tar någon timme eller två. Grinda värdshus är öppet året om är säkert vintervackert när det är mycket snö, men jag föredrar skärgården under sommartid.

Andra inlägg om restaurangbesök: Restaurangbesök.

Etiketter: , , , , , , .

Annons

2 svar

  1. […] båten på lördag och söndag. På sändagen blev det till och med en helt underbar lyxlunch på Grinda värdshus. Dagen innan en underbar bulgursallad lagad av Åsa och det var den som i onsdags förde mig till […]

  2. […] Middagar Pasta- & kycklingsallad — Knäckemackor med mjukost Fiskburgare McFeast & Co, Mc Donald’s Grillad lax, potatis & romsås Fiskgryta på Grinda värdshus. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: