I lördags med blev det indisk-inspirerad mysmiddag som vi lagade tillsammans i min lilla studentcell i det nästan obefintliga köket. Men det gick finfint. Tre rätter ihop som var för sig är lättlagade och kan lagas var för sig i ordning även för den mest ovane i köket. Öl dricks med fördel till..!!
Visst det är många ingredienser, men i princip bara röra ihop det mesta. Ej heller tidskritiskt. Det krångligaste kan vara att få tag i kryddorna och just färsk koriander är pinsamt dyrt för små krakar till växter som säljs på Konsum och ICA. Leta upp koriander hos en torghandlare eller i någon utländsk mataffär och frys det som blir över av den tjocka bunten som fås för några futtiga slantar. Inget finlir utan kör i stjälkarna också.
Garam Masala är en viktig ingrediens och den riktigt iskalla smular i ett par pepparkakor istället…och utesluter sockret i receptet.
Fläsk Tikka Masala
Själva huvudrätten – en mild sorts gryta bestående av fläskkarré med grönsaker i sås av vispgrädde kryddad med bland annat pepparkaksdoftande garam masala och färsk koriander.
Kryddigt Indienispirerat ris
Riset ett basmatiris kryddat med kardemumma & kanel och färgsatt med härligt gul gurkmeja.
Raita
Såsen till – en mild svalkande yoghurtsås med gurka kryddad med ingefära, salt, rostade senapsfrön och spiskummin. Indiens svar på Tzatziki…
Naan glömdes bort som var tänkt att köpa färdigt från en av de riktigt bra mataffärerna här. Baka naan var ju uteslutet utan ugn.
Schysst också att få feedback på hur genuint indiskt maten egentligen smakade. Inte särskilt – men god tydligen.
Etiketter: mat, recept, middag, middagsförslag, indiskt, indiskt, lördagsmiddag.
Filed under: Indiskt, Menyer | Tagged: Indien, Indiskt, lördagsmiddag, mat, middag, middagsförslag, middagstips, pakistanskt, recept |
Kommentera