Ostkakans dag…

Idag är det ostkakans dag och då ugnshelvetet lyser med sin frånvaro blir det ingen ostkaka. Övervägde ett tag att gå ner och köpa en färdig från Frödinge. Men höll mig.

Om jag haft ugn hade jag bakat någon av dessa i precis denna rangordning:

Torta della Nonna
Torta della nonna – ostkaka på italienska med ricotta, hemgjord mandelmassa, ägg och en syrlig fin ton av citrus, som serveras allena eller med en klick lättvispad grädde.

Halloncheesecake med röda vinbär
Hallonheesecake med röda vinbär – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad philadelphiafyllning smaksatt med vanilj, garnerad med hallon och röda vinbär samt skimrande hallongelé.

Jordgubbscheesecake
Jordgubbscheesecake – ostkaka på god mandelmassabotten av hemgjord mandelmassa med gräddad philadelphiafyllning garnerad med färska jordgubbar och skimrande jordgubbsgelé.

Det påminner mig om att jag inte publicerat 2-3 andra underbara recept på just cheesecake. Ett av dem är Idas som är lite halvfryst och som görs utan ugn vilket skulle passat perfekt idag. Denna dröm avnjöt vi på midsommarafton. Den andra lagade vi i somras med vit choklad i till TimSs födelsedag som fullkomligt älskar choklad. Ett tredje är en släktings favorit med syrlig gul passionsfruktsgelé. Alla de typerna av cheesecake är väldigt olika och med olika sorters ost såsom ricotta, philadelphia tillagad och enbart kyld samt en variant med tillsatt vispgrädde. Förresten originalet på halloncheesecake kanske också ska upp en dag..! Den som jag serverat på ett gäng födelsedagar efter att innan serverat passionsfruktscheesecake.

Btw såg jag att Marabou tillfälligt har kommit ut med en vit choklad på 180 g, kallad Vintervit.

Etiketter: , , , , .

Annons

2 svar

  1. WoW, du har börjat blogga igen! Jag ägnade en stor del av sommaren/hösten till att inspireras av dina recept. Här finns ju hur mycket god mat som helst. Tack!

    • Oj, vilket välkomnande när jag åter börjat matblogga lite smått igen! Tack – vad roligt att höra att du fick inspiration av min matblogg! Jag har några opublicerade inlägg som kommer upp så småningom. Hoppas du fortsätter hitta något mumsigt här…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: