Veckomeny vecka 3

Veckan började med storhandling på Willys med pappa. Grymt skönt att få frysen fylld och skåpen fullmatade med torrvaror & konserver. Det har varit kris i kassan och frysen har tömts på mat.. Pappa tyckte att jag handlade som en barnfamilj.. Det är inte ofta jag har möjlighet att handla på billiga ställen eller/och storhandla. Nu kunde jag dessutom inte bära, men det gjorde pappa. Får inte lyfta ens ett mjölkpaket med högerarmen.. Hmm, nja – jag plockade mat från hyllorna – men pappa packade och bar. Superschysst!!

Har kommit på att jag borde stanna och handla på PrisXtra.. och Ö&B vid Fridhemsplan där jag ändå relativt ofta byter till t-bana hem.

I alla fall blev det bunkring i stora mått av köttfärs, kyckling, ost, konserver, pasta… Men någon lite lyxgrej slank ner, bland annat inlagda kronärtskockor i vitlök och örter, som pappa rekommenderade, från Garant.. Mycket goda var de! Burken är nästan tom och jag ska köpa fler vid tillfälle. Tänker mig dem hackade på bruschetta eller på pizza. Smakade dock utmärkt att äta med fingrarna ur burken… Även en tapenade slank ner. Fina kantiga galsburkar att sedan fylla med hemkokt marmelad…som blir aktuellt först när jag hittat en brödrost för en hunka. Det fanns också pesto på kronärtskockor, peperoncini fylld med ricotta & kapris, någon bruschettamix mm. som gick stå kvar på hyllan den här gången.. Men nästa gång…så åker de nog ner i korgen. Skulle kunna tänka mig en presentkorg fylld med dessa godsaker levererad till min dörr… Åhhh..

Efter storhandlingen blev det en shoppingrunda i Kista och sedan middag i Kista foodcourt där jag valde libanesiskt som pappa aldrig provat. Det var sådär. Nja, äh – inte bra alls faktiskt och jag kommer inte att äta där igen.

Mumsade böcklingpastej på knäckebrödsmackor och fick mig en tidsresa tillbaka till barndomen och Rättvik där Döss-Anna brukade ha sådan pastej hemma.. Mums!

På fredagen var jag hembjuden till en gammal bästa väninna. Jag fick föreslå mat och valde ugnmat direkt då jag saknar ugn. Men oj vad svårt det var att komma på något när det är så länge sedan jag själv lagade ugnsmat. Hon är kock sedan tidigare så det var bara önska på vilket kanske gjorde det ännu svårare. Jag valde till slut några av mina favoritrecept. Vi pratade bland annat om avocadosoppa som hon funderat på att laga. Det var andra gången den här veckan som avocadosoppa kom på tal. Sist var det att Sibiriens soppkök hade så god på sommaren och då jag lagat en som inte alls blev god vill jag äta den där.

I söndags blev det hämtpizza – en jättegod vegetarisk med aubergine, zucchini, mozzarella, parmesan, ruccola som jag valde att lägga till prosciutto på. Sedan blev jag bjuden på den. Vilken lycka!!

Pratade om hur mycket jag önskar att jag hade en brödrost och att jag hittar en för en hunka. Tyckte att frukosten bestående av rostat vitt bröd med ost var helt ljuvlig i söndags..och kollade efter brödrost både på Willys och Claes Ohlsson i måndags. Men…hmmm..då kommer jag börja koka marmelad igen och äta mig stor… Tänkte på nektarinmarmeladen jag kokte för några år sedan och det visade sig att Helene älskar nektariner, så om inte annat ska jag koka den ändå när det blir säsong för nektariner.

Middagar
Meze, Libanesen Kista Foodcourt
Pizza Vegetale med extra mozzarella
Knäckebrödsmackor med böcklingpastej
Gräddstuvad blomkål med baconströssel, lövbiff
Zucchinigratäng med örtinbakad fläskkarré med persikohalvor

Pizza della Casa

Lunch

Dessert
Torta della Nonna

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: