Östgötakällaren

Östgötakällaren – mysig kvarterskrog på söder med i princip samma typ av mat som när krogen öppnades 1986.

Mysig mindre restaurang där jag tidigare bara druckit vin & öl. En väninna var på hembesök från Grekland och vi möttes på Östgötakällaren för att inleda kvällen med en middag. Studentekonomin är rejält trängd och här är priserna överkomliga plus att jag valde ett av de billigaste alternativen. Det blev deras hemlagade grillade gratinerad med brieost, serveras med bacon, dijonmajonnäs & saltgurka med klyftpotatis. Rolig variation med brie på. Mycket god! Definitivt något att laga hemma.

Tittade på menyn och där fanns läckerheter såsom Wienerschnitzel på klassisk vis med pommes frites, citron och kapris, ugnstekt fläsklägg med surkål & knödel, skomakarlåda – som jag inte ätit sedan tiden på Ritz, Club sandwich som jag brukade göra hemma för länge länge sedan och naturligtvis friterad camembert med hjortronsylt & persilja. Fläsklägget lockar verkligen…

I källaren ligger Vampire Lounge med härliga drinkar och tre sorters Bloody Mary!

After Work-priser på 25%, vardagar mellan 17-18. Mmmm – I like! Ska nu bara hitta någon som går igång på fläsklägg en vardagskväll.

Andra inlägg om restaurangbesök: Restaurangbesök.

Annons

Ett svar

  1. […] Östgötakällaren […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: