Veckomeny vecka 11

Började veckan med studier och en lunch på MAX. Tänk jag har inte varit på MAX på månader och det var första besöket på min här i Kista. Valde ett litet mål med cheeseburgare då aptiten inte var den bästa. Hittade otroligt nog 2 stycken Dröm Mjölkkolayoghurt på min ICA. Det är förbannat dåliga på att ta in dem och överhuvudtaget är sortimentet dåligt.

S frågade om jag lagat paella. Pratade om musslor och han gillar alla skaldjur även fisk men bara om han är sugen på fisk. är själv jäkligt sugen på blåmusslor sedan länge. Men paella kan jag laga med gott saffransris, kyckling, musslor, kryddig korv i skivor.

Slötittade på matprogrammet Halv åtta hos mig. Ska nog kolla in auberginesalladen. Men hasselbackspotatisen som kokt i knappt bubblande smör på mycket låg värme och vänds ett gäng gånger blev jag ordentligt sugen på. Typ 8 st i 50 gram smör. Tar dock cirka en timme och precis innan servering hälls lite ströbröd på coh sedan bakas de på hög värme i 5 minuter. Ska testas när jag får tillgång till ugn. Mums! Jag har länge funderat på att göra en chokladkräm med olivolja att a på ett syrligt bröd med flingsalt. I ena avsnittet lagades ungefär det till dessert. Ingen ugn krävs heller! Super!!

I veckan blev det storhandling på Willys med pappa. Så innan var det bara gå igenom frysen och packa hårdare för sommaren kan bli tuff ekonomiskt sätt. Det jag i första hand bunkrar är köttfärs, kyckling men dock aldrig kycklingfilé, fläskkarré och nötkött om det senare finns till ett bra pris för en student. De råvarorna kan jag laga så mycket olika saker med då de är så lätta att variera. Sedan bunkrar jag med torrvaror som pasta företrädesvis spaghetti, basmatiris, nudlar, hårt bröd och corn flakes. Utöver det blir det konserver såsom bönor av olika sorter, tomat, vattenkastanjer, bambuskott och kokosmjölk. Och självklart smaksättare som buljong och annat nödvändigt som olja, oliv och rapsolja.

Fredagsmenyer – boken kom äntligen.

Blivit så förtjust i ett förkläde. Men får nog så själv så att jag får det som jag vill ha det. Men ser det som ett eget sommarprojekt att hitta ett tyg i leopardmönster att sy förklädet i och bandkanta med chockrosa band.

Middagar
Vitt rostat bröd med marinerade kronärtsskockor & svartpeppar
Äggmackor
Kebab, Kista foodcourt

Gulasch
Gulasch

Lunch
Mini Menu, Max – måndag
Pastarullar med ricotta & spenat

Fler veckomenyer!

Follow matorama

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: