Quesadilla med salami, ost & jalapenõs – dubbelvikt tortilla av vete fylld med ost, salami, jalapenõs & tacosås som när den är varm bara är härligt het smältig av osten som vill ut.
Enkelt, billigt, snabbt & gott! Mumsi mumsi helt enkelt med den smältiga fyllningen.. Schysst som middag med sallad, som snacks, mellanmål, till ölen..
Kanske jobbigare att göra till många, men funderar på att man först gör alla, sen steker en efter en och varmhåller i ugn Om nu sådan finns..
3 st (ca 2 portioner)
Ingredienser
lite olja, att steka i
3 tortillabröd medium
ca9 skivor port salut eller annan ost
6 skivor salami
jalapenõringar efter smak
ca 3-6 par teskedar tacosås efter smak
Beskrivning
Hetta upp oljan i stekpannan.
Lägg på osten över hela tortillan. Lägg salami på halva, samt jalapenõ och klicka över tacosås . Vik ihop, tryck till och lägg i stekpannan. Stek på varje sida i 1,5-2 minuter så att utsidan blir frasig och innehållet härligt smält.
Skär quesadillan i 3-4 triangulära bitar och servera som den är eller med strimlad sallad och gräddfil.
Filed under: Tex-Mex | Tagged: chili, jalapeno, mat, mexikanskt, port salut, quesadilla, recept, salami, tacosås, texmex, tortilla, vetetortilla |
Kommentera