Böndipp av svarta bönor med färsk koriander & cheddar – en smarrig röra av mixade svarta små bönor kryddad med spansk peppar, färsk koriander, spiskummin, vitlök och mumsig riven cheddar
Blev så sugen på texmex efter att pratat mat med en väninna i helgen och just texmex.. Något att laga på landet sen..hoppas jag!
Mumsigt mellan tortillasbröd som quesadillas, eller till nachos som dipp. Kan vara en av tre-fyra dipp till nachos förutom gräddfil/creme fraiche, guacamole, tacosås, salsa..
Förbannat snabblagat dessutom, vilket inte är någon nackdel!
ca 1,5 dl(?)
Ingredienser
0,5 burk svarta bönor, avsköljda(ca 120 g = 1,5 dl)
0,5 st röd chili, hackad
3 msk hackad färsk koriander
2 krm malen spiskummin
0,5 dl rapsolja
2 st vitlöksklyftor
salt & peppar
1 dl riven cheddar eller annan smakrik god ost
Beskrivning
Spar ett par svarta bönor att dekorera med. Mixa rubbet, smaka av med salt & peppar. Rör ner osten. Klicka upp i liten skål & dekorera med de små svarta bönorna & kanske en chiliring & ett överblivet blad koriander.
Mer Tex-Mex.
Filed under: Röror, Tex-Mex | Tagged: böndip, böndipp, bönor, bönröra, bönröror, dip, dipp, koriander, mat, röra, röror, recept, svart böndipp, svarta bönor, texmex |
Låter som en riktigt, riktigt god röra.
Hälsningar från fröken Dill