Böndipp av svarta bönor med färsk koriander – en smarrig röra av mixade svarta små bönor kryddad med spansk peppar, färsk koriander, spiskummin och vitlök.
Mumsigt till enkla quesadillas, i quesadillas med lite ost, i Quesadilla med koriander eller till nachos som dipp. Kan vara en av tre-fyra dipp till nachos förutom gräddfil/creme fraiche, guacamole, tacosås, salsa..
Har precis nyligen börjat tycka om svarta bönor. Inte för att jag ogillat dem tidigare utan jag har bara nobbat dem för att de är just gråbrunsvarta. Men fan – de är goda, som de är, i chili och i röror.
Förbannat snabblagat dessutom & billigt! Funkar som studentmat…
ca 1,5 dl(?)
Ingredienser
0,5 burk svarta bönor, avsköljda(ca 120 g = 1,5 dl)
0,5 st röd chili, hackad
3 msk hackad färsk koriander
2 krm malen spiskummin
0,5 dl rapsolja
2 st vitlöksklyftor
salt & peppar
Beskrivning
Spar ett par svarta bönor att dekorera med. Mixa rubbet, smaka av med salt & peppar. Klicka upp i liten skål & dekorera med de små svarta bönorna & kanske en chiliring & ett överblivet blad koriander.
Mer Tex-Mex.
Filed under: Röror, Tex-Mex | Tagged: böndip, böndipp, bönor, bönröra, bönröror, dip, dipp, koriander, mat, röra, röror, recept, svart böndipp, svarta bönor, Tex-Mex, texmex, vegetariskt, veggo |
Kommentera