Veckomeny vecka 18

Åt av resterna av den goda thaisoppan, Tom Yam Goong, till lunch på måndagen. Det var så lite så jag drygade ut genom att lägga i finstrimlad isbergssallad. Det funkade hur bra som helst. Sallad i soppor är förbannat gott, likaså fräst sallad. Oväntat gott!!

Såg Masterchef där lax lagades med kokt nypotatis & purjo serverat med en sås med persilja & vattenkrasse. Låter som något för mig. Är mycket förtjust i örtsåser och laxen skulle jag tillaga i ugn efter att den blivit snabbgravad.

Såg Leila bakar, en reprisomgång – men blev sugnare den här gången på en amerikansk äppelpaj, American apple pie, med klyftor av den syrliga äppelsorten Granny Smith stekta i smör, strösocker, kanel och ingefära med lock på pajen och allt. Något att baka på landet i sommar..och Chocolate chip cookies i olika varianter där degen kan ligga i frysen för att tas fram och vips bara bakas ut.

Hittade en god ost på ICA, en ekologisk färskost med smak av paprika och örter, från Castello tillverkad av Arla. Finns med vitlök också. Lyxigt med osten i liten glasburk också, som kommer bli mina nya små dessertglas. Halkade in på Arlas sida och såg att Kesella kvarg nu finns eller kommer med rabarbersmak. Är inte riktigt säker på vad jag tycker om det, men kunde inte låta bli att bli sugen på att prova ett recept på en cheesecake med rabarber.

Köpt ett lager bönor på Ö&B , nu när studentekonomin blir sämre än någonsin. Får senare rikta in mig på korv med vita bönor, minestrone, toskanska bönsoppor och annat billigt.

Provad Xubi som jag fick som smakprov. . De doftade knappt något. Kändes rätt hårt kolsyrade. Den med mango smakade verkligen mango. God & fräsch. Kändes tjockare än den var. Den med vattenmelon och jordgubb var godast trots att den ena som smakade är mangoälskare.  Den smakade dock mest jordgubbar eller rättare sagt, vattenmelonsmaken existerade inte. Men som sagt god & läskande.

Pratade om tomatjuice och blev så sugen att jag verkligen letade inne på ICAoch hittade Fontanas. Åh, vad underbart gott det var. Älskar Bloody Mary, Virgin Mary men också tomatjuicen som den är. Söker som fan sedan ett tag efter sellerisalt och nu behöver jag den ännu mer efter att fått smak på tomatjuice igen. Suck, pappa har också letat, så det blir väl till att skiva bleksellerin i kylen i tunna tunna skivor och lufttorka, mortla och bland med salt..

Middagar
Quesadillas med koriander & svart bönröra
Quesadillas med koriander & svart bönröra
Quesadillas med salami & port salut
Pannkakor med hallon
Stekt falukorv med vita bönor i tomatsås
Quesadillas med salami & port salut

Fler veckomenyer!

Follow matorama


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: