Kyckling i gräddig tapenadsås med champinjoner

Kyckling i gräddig tapenadesås med champinjoner – saltig och god kycklinggryta eller pastasås med kycklingfilé i bitar, champinjoner, lök och röd paprika i vispgrädde, kryddad med timjan, vitlök och tapenade.

Enkel och mumsig kycklingrätt till pasta. Åt till makaroner och det var en höjdare. Måtten är ungefärliga.

4 portioner

Ingredienser
4 st kycklingfiléer, skurna i bitar
olivolja, att steka i
1 klick smör
15-20 champinjoner, skivade
1 st gul lök, skivad
6 st vitlöksklyftor, krossade
1 st röd paprika, i bitar
3-4 msk tapenade eller efter smak
1 dl vatten
1 st hönsbuljontärning
timjan
3 dl vispgrädde
salt & peppar

Beskrivning
Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna och när nästan klara flytta ut dem till ena sidan av pannan.

Lägg i smör och låt smälta. Tillsätt champinjoner, lök, vitlök och paprika och stek.

Rör runt och tillsätt tapenade, vatten, buljongtärning, timjan och grädde. Låt koka upp och sjuda något.

Smaka av med salt & peppar och eventuellt mer tapenade. Servera till nykokt pasta.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: