Romrussinsnittar- skurna sega lite knapriga småkakor med rom och russin.
Kolasnittar i romrussinstuk – yummie!!!! Kom att tänka på Stroh Rumrussinkakorna med kokos som jag bakade för några år sedan och beslöt att köra det stuket på kolasnittar när jag såg en flaska mörk rom någon meter bort.
Doftar fantastiskt, smakar ännu bättre. Lätt och snabbt att baka.
ca 35 st
Ingredienser
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
1 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
2 msk mörk rom, Hansen
0,5 dl russin
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
*Bakpulvret kan bytas ut mot halva mängden bikarbonat.
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst i en bunke. Hacka russinen. Rör i sirap. Tillsätt vaniljsocker, rom och russin. Blanda vetemjöl och bakpulver. När ugnen är varm, tillsätt mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
Rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka längder och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite grann.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter så att de blir lite gyllene. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Låt svalna.
Filed under: Fika | Tagged: baka, bakning, fika, fikabröd, kaffebröd, kakor, mat, mörkrom, recept, rom, romkakor, romrussin, romrussinkakor, romrussinsnittar, romsnittar, russin, sirapssnittar, skurna kakor, småkakor, snittkakor |
Kommentera