Sesamsnittar – knapriga lite sega skurna småkakor med sesamolja och sesamfrön.
Jag älskar sesambräck och kolasnittar är mina favoritkakor jämte drömmar, så sesamfrön i kolasnittar borde funka. För att förstärka sesamsmaken bytte jag ut lite av smöret till sesamolja.
35 st
Ingredienser
75 gram smör
1 dl socker
5 tsk sesamolja
1 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
1 dl sesamfrön
lite salt
1 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
*Bakpulvret kan bytas ut mot halva mängden bikarbonat.
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst i en bunke. Rör i sesamolja, sirap, vaniljsocker, sesamfrön och lite salt. Blanda 2 deciliter vetemjöl och bakpulver. När ugnen är varm, tillsätt mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl.
Rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka längder och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite grann.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter så att de blir lite gyllene. Skär längderna i sneda bitar medan de är varma. Låt svalna.
Filed under: Bakning, Fika | Tagged: bakat, bakning, fika, fikabröd, kaffebröd, mat, recept, sesamfrön, sesamkakor, sesamolja, sesamsnittar, sju sorters kakor, skurna kakor, småkakor, snittkakor |
Kommentera