Nutellagrottor – underbara vaniljiga mördegskakor med fyllning av nutella.
Nutellagrottor är både fantastiskt gott och lättbakat.
Använd småbrödsformar, formar i papper som är mindre än för muffins men större än de till knäck. Det finns också små plåtar för småbröd & minimuffins med plats för 12 stycken. Jag tror att 2 sådana får plats bredvid varandra på ett ugnsgaller i ugnen.
Jag bakade till mitt födelsedagsfirande med familjen. Åt dessvärre upp nästan hälften under natten så på förmiddagen innan de kom blev det till att snabbt baka nya. Nutellagrottorna som blev över samt kolasnittarna tog jag sedan med till jobbet där det blev riktigt uppskattade. Jättekul!!
24 st
Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
0,75 dl socker
2 dl mjöl
0,5 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
4 krm bakpulver
ca 0,5-1 dl nutella (har inte mätt)
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°.
Ställ ut småbrödsformarna på en plåt.
Rör smöret tillsammans med sockret tills det är vitt och pösigt. Går fint att köra med elvisp. Blanda mjöl med bakpulver i en liten bunke. Blanda ner mjölblandningen, potatismjöl och vaniljsocker i smöret.
Rulla degen till en längd och skär den i 24 lika stora bitar. Rulla degen till bollar och fördela dem i 24 småbrödsformar. Tryck ut en liten fördjupning med fingret i varje boll. Ta en klick nutella med en tesked och klicka ner i fördjupning. Kan behövas lite hjälp av fingret för att få av nutellan från skeden. Ta lite mer än vad du tror är lagom, för under gräddningen kommer det sjunka ner något. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de har en gyllene ton.
Låt nutellagrottorna svalna innan servering!
Prova även aroniagrottor, kolagrottor.
Filed under: Fika | Tagged: bakat, bakning, fika, fikabröd, hårda kakor, kaffebröd, kakor, mat, mördegskakor, Nutella, nutellagrottor, nutellakakor, recept, sju sorters kakor, småkakor |
[…] Nutellagrottor […]