Mall of Scandinavia & melaminmuggar i regnbågens färger

Första besöket på Mall of Scandinavia, Skandinaviens största galleria, i Solna.

Stort, fräscht, fint och otroligt många butiker. Inte så mycket folk – toppen! Jag och brorsdottern möttes upp för lite shopping. Jag var där tidigare och hann handla de fina röda påslakanen jag sett ut.

mall-of-scandinavia
Bildkälla: Mall of Scandinavia.

Innan vi möttes upp tog jag en snabb sväng in på H&M för att köpa ett par enfärgade mörkare röda sängkläder. Det var den enda butiken fyld med människor. Inne på Habitat hittade jag muggarna i melamin från Rice som jag tycker är så enkelt fina och som jag inte tagit mig tid att åka in på söder och köpa. De ser ut som glas fast är i någon sorts hårdplast och opaka. Muggarna finns i alla möjliga färger, knallig färgsprakande där man kan hitta sin favoritfärg eller kombinera dem ihop som blir urläckert, glassiga pasteller som passar perfekt med varandra eller välja dem i toner av samma kulör.

Jag hade tänkte mig rosa, men kanske någon orange, gul, röd..ja jo lite färger som är fina i kombination. Det blev 6 stycken i regnbågens färger och på väg mot kassan såg jag att det var erbjudande på dem. Vilken tur! Det blev färgerna red, orange, yellow, fuchsia, apple green och aqua. Väl hemma staplade jag dem och det var svårt att ställa in dem i ett köksskåp, för de var en sådan vacker färgklick i köket.

red orange yellow fuchsia apple-green aqua

På Habitat hade också otroligt vackra julgranskulor fast större med påfågelmönster & glitter och några i enfärgat skogsgrönt glas. De skulle passa perfekt som julpynt hängande i sidenband på gardinstången i köket. Jag hittade en bordslampa i rött opakt glas, lite 60-tals stuk, som skulle passa mot mina röda fönsterlampor i sovrummet. Handdukar hade de i regnbågens starka färger och jag hittade äntligen en badrumsmatta i cerise.

Vi kollade runt och hittade på vägen italiensk glass på Mangiardino att avnjuta emellan. Fantastiskt god! Italiensk glass är en god anledning allena att åka hit igen.

När vi började tröttna fikade vi på Starbucks. Mycket gott kaffe & löjligt dyrt. Vi tog varsin Toffe Nut Latte. Jag valde en citronkaka som var så över förväntan god att jag inte får glömma för den ska jag baka. Starbucks lemon loaf, en sorts sockerkaka impregnerad med citron med lite glasyr.

regnbageBildkälla: Little Green Sub

När vi var klara för idag insåg vi att vi behöver en helg för att klara gallerian insprängt med fika och middag alternativt lunch.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: