Harrys

Harrys – brasserie i kedja i Norrtälje vid ån.

Första semesterdagen i Norrtälje började med elavbrott, så första middagen blev inne i stan på restaurang. Det blev en restaurang längs vattnet på uteserveringen och vädret var helt perfekt för denna akutmiddag.

Det var första middagen på Harrys för oss alla och första restaurangbesöket sedan pandemin började för en av oss.

Det fanns en hel del som lockade på menyn. Själv hade jag svårt att välja mellan röding och torskrygg med pepparrot, räkor, brynt smör och potatispuré. Torsk med pepparrot är en svårslagen kombination, men rödingfilé med kall sås med rom och dillslungad nypotatis är sommar på en tallrik.

 

Menyn

Smörstekt rödingfilé
Serveras med en kall créme på stenbitsrom, dill-& gräslök, rödlök, crème fraiche, picklad fänkål, brynt smör samt dillslungad nypotatis
***
Smörstekt rödingfilé
Serveras med en kall créme på stenbitsrom, dill-& gräslök, rödlök, crème fraiche, picklad fänkål, brynt smör samt dillslungad nypotatis
***
Harrys hamburgare
Burgare på högrev, cheddar, ölkokt lök, senapsmajonnäs, tomat, saltgurka, pommes frites
***

 

Det var helt underbart att börja Norrtäljesemestern med ett restaurangbesök särskilt på uteservering. Vädret var perfekt och borden var placerade med tryggt avstånd. Det var min väninnas pappas första besök på restaurang sedan pandemin startade och här var det tryggt ute och med avstånd till andra restaurangbesökare.Om vi njöt, tror jag att han njöt dubbelt eller trippel av att ta en kall öl och sedan på äta en god tallrik mat.

Rödingen var helt perfekt, och med tillbehören är just röding för mig sommar på ett fat.

Jag förväntade mig inte att det skulle var så bra, som det var. Maten var mycket god.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.