Fusilli med salviakryddad tomatsås med kassler – kassler i bitar i tomatsås kryddad med fänkålsfrön och salviablad serverad med fusilli och toppad med färskriven parmesan.
Smakrik supergod snabblagad pasta med smaker jag älskar, särskilt salvia. Dock brukar jag inte äta kassler, men den passar här. Det här är en variant på pastasåsen med salsiccia från härom veckan.
4 portioner
Ingredienser
300 g kassler
1 msk olivolja
1 vitlök, solo
0,5 st röd chili
1 burk krossade tomater (à 400 g)
2 dl vatten
1 tsk hela fänkålsfrön
8 st körsbärstomater, halverade
12 st färska salviablad
0,5 tsk svartpeppar
salt & peppar
finriven parmesan eller grana padano
400 g fusilli
Beskrivning
Tärna kasslern fint och fräs i en matsked olivolja i stekpanna ett par minuter så att tärningarna får lite färg.
Koka pastan under tiden, i vatten salt som Medelhavet.
Tillsätt tomater, vatten, salviablad och svartpeppar. Låt koka på svag värme i cirka 10 minuter.
Tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Slå vattnet av den nykokta pastan och blanda pastan med såsen. Toppa med riven parmesanost.
Filed under: Gris, Pastarätter | Tagged: fänkål, fänkålsfrön, färsk salvia, fläskkött, fläskrätt, fläskrätter, griskött, huvudrätt, huvudrätter, Italienskt, kassler, kött, mat, pasta, pastarätt, pastarätter, pastasås, pastasåser, recept, salvia, salviablad, tomat, tomatsås, varmrätt, varmrätter |
Kommentera