Lammracks marinerade med citron, vitlök och rosmarin – marinerade lammracks som bryns och grillas i ugn.
Ett lamrack består av 6-7 kotletter och man får räkna med 3-4 kotletter per person. För fyra personer behöver man alltså 2-3 Lammracks.
4 portioner
Ingredienser
Lammracks
0,5 kruka rosmarin
1 st citron
1-2 st vitlöksklyftor
olivolja
salt
peppar
Beskrivning
Gör marinaden: hacka rosmarinen fint. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa vitlöken. Blanda alltsammans med olivolja och peppar.
Marinera lammracksen i minst 2 timmar.
Värm en ugn till 150 grader.
Torka av marinaden från köttet. Salta samt bryn köttet väl i olivolja.
Sätt i en stektermometer i det största lammracket. Var noga med att det sitter mitt i köttet. Sätt in i ugnen och låt stå i ugnen till stektermometern visar cirka 58 grader. Ta ut köttet ur ugnen och låta det vila cirka 10 minuter.
Skär lammracken i skivor, salta och peppra.
Filed under: Italienskt, Kött | Tagged: huvudrätt, huvudrätter, kötträtt, kötträtter, lamkotletter, Lamm, lammkött, lammrack, lammracks, lammrätter, mat, recept, rosmarin, varmrätt, varmrätter |
[…] Lammracks marinerade med citron, vitlök & rosmarin Laxfilé, snabbgravad, i ugn Leverpastej av kycklinglever Limetarte med ingefärskryddad hallonsås […]
Underbart gott och mört blev det. Lär tillaga detta fler gånger!
Vad roligt att höra, Tony!
Ska testa den idag 🙂